Sağlık kuruluşları dışındaki ölüm olayları

Sağlık kuruluşları dışındaki ölüm olayları -Sağlık kuruluşları dışında ölen kişilerin isimleri, 112 Acil Servis hattına bildirilecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlık kurumları dışında ölen kişilerin isimlerinin, 112 Acil Servis hattı aracılığıyla bildirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ölüm istatistiklerinin eksiksiz, hızlı ve daha kaliteli şekilde derlenmesi için Sağlık Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile veri alışverişi sağlayabilen, genişlemeye müsait, tek veri tabanında ve kurumsal hiyerarşik yapıda yönetilebilen bir yazılıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
     Bu amaçla Türkiyede ölen kişilere ait bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlayacak Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS) yazılım programı geliştirildiği ve yazılımın www.obs.gov.tr web adresinde hizmete sunularak 1 Şubattan itibaren ülke genelinde kullanılmaya başlandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     ÖBS uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından 26 Aralık 2012 tarihli genelgeyle illere duyurulmuştur. Genelgede, Her ilde vatandaşların sağlık kurumu dışındaki ölüm olaylarını bildirecekleri bir telefon numarası belirlenmeli, vatandaşlara ve bütün yöneticilere (muhtarlar dahil) duyurulmalıdır. Bu telefon numarası günün 24 saati esasıyla ulaşılabilir olmalıdır. Bu numarayı, Halk Sağlığı Müdürlükleri belirleyerek ilan edecektir denilmektedir. Bu kapsamda 112 Acil Servis hattı, vatandaşların sağlık kurumu dışındaki ölüm olaylarını günün 24 saati bildirecekleri telefon hattı olarak belirlenmiş ve 1 Şubattan itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sağlık kuruluşları dışındaki ölüm olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER