Sağlık örgütlerinden Meslek Kuruluşları Raporu

Sağlık örgütlerinden Meslek Kuruluşları Raporu -Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Cebeci: Anayasanın 135. maddesi halen geçerli olmasına rağmen meslek örgütleri yetkisiz kılınmaya çalışılıyor


ANKARA (A.A) - Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı İlker Cebeci, Anayasanın 135. maddesi halen geçerli olmasına rağmen meslek örgütlerinin yetkisiz kılınmaya çalışıldığını ileri sürdü.
     Ankara Tabip Odası, Ankara Dişhekimleri Odası ve Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından yeni Anayasa çalışmaları kapsamında, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tartışmalarına katkı sunmak amacıyla desteklenen, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Raporu düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
     Prof. Dr. Metin Günday, Orhan Tekinsoy, Mustafa Bayram Mısır ve Yunus Bakihan Çamurdan tarafından hazırlanan raporu değerlendiren Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı İlker Cebeci, meslek örgütlerinin dünyadaki pozisyonu ve olması gerektiği noktayla ilgili önerilerin raporda yer aldığını ifade ederek, Anayasanın 135. maddesi halen geçerli olmasına rağmen meslek örgütleri yetkisiz kılınmaya çalışılıyor dedi.
    
     -Çağdaş hukukun geldiği nokta-
    
     Başkent Üniversitesi İdare Hukuku Öğretim Görevlisi Orhan Tekinsoy da Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının (KKNMK), mesleğin işleyişine, iş gereğine uygun ya da zorunlu olarak ortaya çıkmış örgütler olduğunu vurgulayarak, çağdaş hukukun geldiği noktada artık bu örgütlerin kurulması değil, görev tanımları ve haklarının korunması amacıyla yasal düzenlemelere gereksinim olduğunu kaydetti.
     Tekinsoy, yeni anayasa ile ilgili siyasete katılma, örgütlenme, diğer örgütlerle bir araya gelme yasaklarının ortadan kaldırılıp, KKNMKnda örgütlenme, başlıca örgütlerle bir araya gelme, toplantı, gösteri ve yürüyüş haklarının güvence altına alınmasını önerdiklerini belirtti.
     Başkent Üniversitesi İdare Hukuku Öğretim Görevlisi Orhan Tekinsoy, yeni anayasada, Meslek kuruluşlarının amaçlarını gerçekleştirmek ve yönetimi etkilemek için başka kişiler ya da örgütlerle işbirliğine gitmesi, toplantı ve gösteri düzenlemesi, hukuksal ve yargısal yollara başvurması kısıtlanamaz şeklinde hüküm yer almasını istediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Sağlık örgütlerinden Meslek Kuruluşları Raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER