Sağlık turizminde hedef, dünya liderliği

Sağlık turizminde hedef, dünya liderliği -Turizmde yükselişe geçen Türkiye, sağlık ve 55 yaş üstü turizminde dünyanın cazibe merkezi olma yolunda önemli bir adım atarak, "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi"ni gerçekleştir


ANKARA (A.A) - Tuğba Özgür Durmaz - Turizmde yükselişe geçen Türkiye, 55 yaş üstü kişilere yönelik sağlık ve 3. yaş turizminde de dünyanın cazibe merkezi olma yolunda önemli bir adım atacak.
     Türkiyenin sağlık turizminde de lider konuma gelmesi amacıyla düzenlenecek "Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi"nin, ülkeye 12 ay boyunca yüksek turizm geliri ve istihdamı da beraberinde getirmesi öngörülüyor.
     19-23 Nisan tarihlerinde, 17 ülkeden 100e yakın uzmanın katılacağı kongrede, "Global sağlık turizmi anlayışı yönetim-pazarlama", "Sağlığı korumaya, geliştirmeye ve sağlıklı yaşlanmaya yönelik turizm", "Preventif ve anti-aging sağlık turizmi, alternatif ve integratif tıp", "Spa-wellness turizmi, termal turizm" ve "Mutfak turizmi ve sağlık turizminde yükselen konseptler" gibi konular ele alınacak.
     Kamu ve özel sektörün işbirliğiyle dünyada ilk kez bu kadar kapsamlı gerçekleştirilecek kongreye, oteller, tur operatörleri, sağlık sektöründeki kuruluşlarla akademi dünyası temsilcileri katılacak.
     İzmir Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenecek kongre, İzmir Kaya Termal&Convention Otelde, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkasın başkanlığında, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayelerinde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek.
    
     -Hedef 55 yaş üstü turistler-
    
     Kongre Yürütme Kurulu Eş Başkanı Süreyya Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkemiz, yüksek teknolojisi, iyi eğitimli kadroları ve sürdürülebilir başarılı sağlık yönetimi politikaları ile sağlık alanında da liderliğe soyundu" dedi.
     Şeker, sağlığı korumaya, geliştirmeye, iyileştirmeye, tedaviye ve sağlıklı yaşlanmaya yönelik turizmin, tüm dünya gibi Türkiye için de önemli olduğunu vurgulayarak, ülkeye döviz girdisini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Yüksek teknolojiye, uygun maliyetli, hızlı ve kaliteli sağlık hizmetine, uzman ve eğitimli sağlık personeline ulaşma isteğinin her geçen gün ülkeler arası hasta trafiğini arttırdığını söyleyen Şeker, geçen yıl 17 milyon kişiye yaklaşan global sağlık turizmi piyasasını iyi kavramak gerektiğini belirtti.
     Son yıllarda 55 yaş üstü grubu kapsayan üçüncü yaş turizminin, turizmde lider konumdaki ülkelerin ve turizm işletmecilerin önemle üzerinde durduğu bir pazar durumuna geldiğini dile getiren Şeker, mevsimsel talep dalgalanmalarından çok fazla etkilenen turizm sektörü için üçüncü yaş turizm faaliyetlerinin alternatif bir turizm çeşidi olarak öne çıktığını ifade etti.
     Şeker, "Bu yaş grubu tüm kronik hastalıkların daha sık görüldüğü ve bu nedenle tedavi maliyetlerinin genel içinde en yüksek olduğu gruptur. Ayrıca, gelir düzeyi, sosyo-kültürel faaliyetleri, günlük yaşantısı içindeki boş zamanları yönünden 3. yaş popülasyonu, fırsatlarla dolu yeni bir turizm pazarı oluşturmaktadır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Sağlık turizminde hedef, dünya liderliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER