Sağlık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: -Süt bankası uygulamasının örfümüze, kültürümüze, dinimize uygun olmayacak bir anlayış içerisinde olduğunu düşünüyoruz


KASTAMONU (A.A) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Süt bankası uygulamasının örfümüze, kültürümüze, dinimize uygun olmayacak bir anlayış içerisinde olduğunu düşünüyoruz dedi.
     Sağlık-Sen Kastamonu Şubesinin İl Divan Kurulu Toplantısında konuşan Memiş, Anne Sütü Bankası projesinde ciddi yanlışlar olduğunu ileri sürdü.
     Süt bankasından alınacak aynı sütlerin farklı çocuklar tarafından tüketilebileceğini ifade eden Memiş, şunları kaydetti:
     Süt veren annenin çocuğuyla diğer çocuğun evlenme durumu olmaz mı, olabilir. Onun için süt bankacılığının çok ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi ve bu yanlış uygulamadan bir an önce geri dönülmesini bekliyoruz. Süt bankası uygulamasının örfümüze, kültürümüze, dinimize uygun olmayacak bir anlayış içerisinde olduğunu düşünüyoruz.
    
     -Sağlık çalışanlarının mesai saatleri-
    
     Memiş, sağlık çalışanlarının mesai saatlerinin fazla olduğunu savunarak, şunları söyledi:
     Bu ülkede 120 bin hemşireyle hizmet veriliyor. 400 bin hemşireye, 126 bin hekime daha ihtiyacımız var. Az sayıda sağlık çalışanına iş yükü artırılarak hizmet verdiriliyor. Bu, gerçekten bizi yoran konulardan birisidir. Geçen hafta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştük. Görüşme neticesinde de mesai saatleri üzerinde bir düzenleme yapılabileceğinin sinyalini aldık.
     Önümüzdeki günlerde mesai saatlerine ilişkin düzenlemenin müjdesini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER