Sağlıkta Avuç İçi Kimlik Belirleme sistemi

Sağlıkta Avuç İçi Kimlik Belirleme sistemi -Uygulama Tatvan Özel Can Hastanesinde sıkıntılı başladı


BİTLİS (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sağlık alanındaki suistimalleri önlemek için hazırladığı Avuç İçi Damar İzi Sistemiyle Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi Tatvanda sıkıntılı başladı.
     Yeni sistemle doktorun hastayı görmeden ilaç yazması döneminin de sona ereceği belirtilirken, Tatvan ilçesinde başlayan uygulamada hasta giriş kayıtlarında tıkanıklıklar yaşandı.
     Sabah saatlerinde Özel Tatvan Can Hastanesine, T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport veya evlilik cüzdanıyla giden hastalar, yeni sistemle karşılaştı. Normal kayıt yaptırarak hastaneye giden hastalar, yeni uygulama karşısında ne yapacağını bilemezken, yeni sistemin sağlıklı çalışmaması, hasta giriş kayıtlarında yığılmaya neden oldu.
     Hasta giriş kayıtlarında yaşanan yoğunlukla ilgili açıklama yapan Özel Tatvan Can Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Bedrana Koç, konu hakkında kamuoyunun aydınlatılması ve konuyla ilgili yetkili mercilerin, halkın ve sağlık kuruluşlarının mağduriyetini ortadan kaldırmak adına, girişimlerde bulunmasını istediklerini söyledi.
     Koç, konuşmalarına şunları ekledi:
     SGKnın provizyon verememesi üzerine yaşanan yoğunluk, SGK tarafınca 01 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe geçirilen, avuç içi okuma sistemi ile hasta kayıt oluşturulması esnasında gerçekleştiren medula kaynaklı provizyon verme sorunu, başta hastalarımız olmak üzere, hastanemiz ve beraberinde eczaneler de çok ciddi sorunlar yarattı. Halk ile hastane ve eczaneler karşı karşıya geldi. Hastane olarak tüm halkımızdan, yaşadıkları bu mağduriyet için özür diliyor ve duyarlılık bekliyoruz.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sağlıkta Avuç İçi Kimlik Belirleme sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER