Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Eğitimde sorunun çözümü için herkesin birinci önceliğinin eğitim olması gerek


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimde sorunun çözümü için herkesin birinci önceliğinin eğitim olması gerektiğini belirtti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, belediyenin kültür merkezinde düzenlenen ve Kanal 5 Tvde yayınlanan Gaziantepte Eğitimde Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri konulu panele katıldı.
     Tahmazoğlu, panelde yaptığı konuşmada, Gaziantepin yıllardır eğitimde sorun yaşadığını ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için herkesin eğitimi birinci gündemi olarak belirlemesi gerektiğini vurguladı.
     Belediye olarak eğitimde sorunların çözümü için iki nokta belirlediklerini aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Birincisi fiziki altyapı, ikincisi ise eğitimde başarı. Fiziki alt yapı noktasında bizde sıkıntı yaşıyoruz. Çarpık yapılaşmanın olduğu noktalarda okul arsası bulmakta zorlanıyoruz. Bu geçmişte gelen bir problem. Yeni imara açılan alanlarda bu sıkıntıyı yaşamıyoruz. Çarpık yapılaşmanın olduğu alanlarda ise kentsel dönüşüm yaparak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Belediye olarak yapacağımız üç okuldan birini yaparak eğitim öğretime sunduk. Diğer iki okulumuzu da eğitim öğretime kazandırmak için çalışıyoruz.
     Belediyenin gençlik merkezlerinde 7 bin 500 öğrencinin ücretsiz SBS, LYS ve YGS eğitimi aldığını bildiren Tahmazoğlu, Eğitimde sorunun çözümü için herkesin birinci önceliğinin eğitim olması gerek değerlendirmesini yaptı.
     Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunun yaptığı panele, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER