Sahipsiz Kadifenin yavrusu Zeytin, maskot oldu

Sahipsiz Kadifenin yavrusu Zeytin, maskot oldu -Gebeliğinin 3üncü ayında başı boş dolaşırken, belediye ekiplerince bulunan Kadife eşek; veteriner gözetiminde, hijyenik ortamda sağlıklı bir dişi yavru dünyaya getirdi -Çimlerd


BURSA (A.A) - Gebeliğinin 3üncü ayında sokakta başı boş dolaşırken, belediye ekiplerince bulunan Kadife eşek; veteriner gözetiminde, hijyenik ortamda sağlıklı bir dişi yavru dünyaya getirdi. Görenlerin maskotu haline gelen sıpaya Zeytin adı verildi.
     Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi ekipleri, 8 ay önce sokakta başı boş dolaşan dişi bir eşeğe rastladı. Merkeze götürülen eşeğin, 3 aylık gebe olduğu belirlendi.
     Uzman veteriner ve bakıcıların özel bir programla bakıma aldıkları 12 yaşındaki eşeğe Kadife adı verildi.
     Kadife, birkaç gün önce, veteriner gözetiminde sağlıklı bir dişi yavru dünyaya getirdi.
     Yavru eşeğe, siyah tüyleri dolayısıyla Zeytin adı verildi.
     Annesi ile çimlerde gezinen Zeytin, merkeze personeli ile başta çocuklar olmak üzere ziyaretçilerin adeta maskotu haline geldi.
     Merkezin görevlilerinden binicilik antrenörü Beltan Yücel, Zeytin, oldukça sağlıklı dünyaya geldi. Çok hareketli ve neşeli. Gün boyunca annesiyle birlikte geziyor. Buradaki çalışanların ve başta çocuklar olmak üzere tüm ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi dedi.
     Öte yandan; 2006da kurulan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi, toplam 600 sahipsiz hayvana ev sahipliği yapıyor.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Sahipsiz Kadifenin yavrusu Zeytin, maskot oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER