Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -Saldırıda hayatını kaybeden BİK Şube Müdürü Bolat ve Denetmen Özergin için mevlit okutuldu


SAKARYA (A.A) - Sakaryada silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Denetmen Devrim Ersin Özergin için mevlit okutuldu.
     Adapazarı ilçesindeki Orhan Camisinde okutulan mevlitte İl Müftüsü İlyas Serenli dua etti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve protokol üyelerinin de hazır bulunduğu mevlit programında, saldırıda hayatını kaybeden Bolat ve Özergin için dua okundu.
     Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu anlattı.
     Bu olay bizleri derinden etkiledi diyen Matur, Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yaşamını yitiren arkadaşlarımız için mevlit okutturduk. Bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz ifadelerini kullandı.
     Çok sayıda vatandaşın ve gazetecilerin katıldığı mevlidin ardından cami avlusunda yemek ikram edildi.
    
     -Olay-
    
     Denetim amacıyla 26 Eylülde Sakaryada yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumazın silahlı saldırısına uğramış; Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Recep Bolat da tedavi gördüğü Çamlıcadaki Özel Universal Hastanesinde 13 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER