Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyyar: -Özürlü kavramıyla engelli kavramı aynı şeyler değildir. Özürlülük, tamamen bedensel, zihinsel ve akli bir kavramdır


AĞRI (A.A) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Ağrıda ilk defa özürlülere yönelik bir etkinlik düzenlendi.
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşan, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar, özürlülerin sorunlarının yılda bir gün değil, yıl boyunca tartışılıp çözüm bulunması gereken ülkenin en önemli sorunları arasında bulunduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Seyyar, Türkiyede örülü kavramının hala tam olarak anlaşılamadığını belirtip, Özürlü kavramıyla engelli kavramı aynı şeyler değildir. Özürlülük, tamamen bedensel, zihinsel ve akli bir kavramdır. Bunlar emek piyasasına giremeyince hem özürlü hem de engellidirler. Bunun için de onlara bir pozitif ayrıcalık sağlanmadıkça bu özürlü kardeşlerimiz hem engelli hem de özürlü olarak kalacaklar dedi.
     Prof. Dr. Seyyar, özürlülerin engellerini ortadan kaldırmak istediklerini belirterek, engellilerin emek piyasasına girmelerinin zor olduğun ifade ederek, engelli rehabilitasyon merkezleri ile onların iş dünyasına girmelerini kolaylaştırdıklarını söyledi.
     Türkiyenin, pozitif ayrımcılık ilkesine 12 Eylül 2010 yılında referandumla son verildiğini ifade eden Prof. Dr. Seyyar, bunun engelliler için son derece önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Öztürk de, Ağrıda ilk defa gerçekleştirilen bu etkinliği geleneksel hale dönüştürmek istediklerini belirterek, Türkiyedeki engelli gerçeğinin de daha iyi anlaşılması için, üniversitemizde bilimsel çalışmaların yanı sıra, toplumla birlikte hareket edebileceğimiz özürlü bilincinin oluşturulmasını sağlamak için gereken gayreti göstereceğiz diye konuştu.
     Program, plaket takdiminin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER