Sakaryalı öğrencinin başarısı

Sakaryalı öğrencinin başarısı -Sabihahanım Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nida Doğu, resim yarışmasında Türkiye birincisi oldu


SAKARYA (A.A) - Sabihahanım Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nida Doğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında Türkiye birincisi oldu.
     Bin 200 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci olan Doğu, ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrünnissa Gülden aldı.
     Doğu, aklına gelen her şeyi resmettiğini kaydederek, Resimle ilgili aklıma ilk olarak barınma, sağlık, eğitim ve özgürlük geldi. Resimde bir ev vardı, evin çatısında barınma hakkını, evin bir köşesinde sağlık haklarını, bir köşesinde eğitim haklarını, evin dışında çocukların özgür olabilecekleri hakkını çizdim. Birinci olduğum için çok mutluyum. Okulumu en iyi şekilde temsil etmekten dolayı gururluyum diye konuştu.
     Sabihahanım Ortaokulu Müdürü Hamza Kaya ise Nidanın elde ettiği Türkiye derecesinin okulu, öğretmenlerini ve öğrenci arkadaşlarını gururlandırdığını belirterek, Öğretmeni Pınar Hanıma da emekleri nedeniyle teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Cansu Hun da Nidanın birinci olduğunu ödül töreninde öğrendiklerini anlatarak, Çok sevindik ve mutlu olduk. Bizleri ve okulumuzu onurlandırdı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryalı öğrencinin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER