Şampiyon, arayı kapatmak istiyor

Şampiyon, arayı kapatmak istiyor -Dünya Süpersport Şampiyonasında teknik arıza nedeniyle İspanyadaki yarışta puan alamayan Sofuoğlu, Hollandada birinci olarak puan farkını azaltmayı hedefliyor -Milli motosikletçi Sofuoğlu: -"


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Dünya Süpersport Şampiyonasında teknik arıza nedeniyle İspanyadaki yarışta puan alamayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Hollandada birinci olarak puan farkını azaltmayı hedefliyor.
     Kariyerindeki dördüncü dünya şampiyonluğunu kazanmak için mücadele eden Sofuoğlu, Hollandada yapılacak üçüncü ayak yarışlarıyla yeniden toparlanmak istiyor. İspanya Motorland Aragon Pistindeki yarışta puan alamayan, genel klasmanda 4üncülüğe gerileyen Sofuoğlu, 28 Nisanda Hollandada yapılacak üçüncü ayak yarışlarıyla tırmanışa geçmeyi hedefliyor.
     Klasman birincisiyle arasında 13 puan fark bulunan Sofuoğlu, Hollandada damalı bayrağı ilk sırada geçip, şampiyonluk iddiasını sürdürmeyi istiyor.
     Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanyadaki yarışta çok fazla puan kaybettiğini söyledi.
     Hollanda yarışı için antrenman yaptığını ifade eden Sofuoğlu, "Liderlikten dördüncü sıraya kadar düştüm. Bunun yanı sıra büyük bir moral bozukluğu da oldu. Yaşadığım sorun sıradan bir şey değil çünkü frenlerim çalışmadı" diye konuştu.
    
     -"Hollanda yarışını kesinlikle kazanmam gerekiyor"-
    
     Sofuoğlu, İspanya yarışında frenlerinin tutmadığını, son derece tehlikeli bir sorun yaşadığını dile getirdi.
     Bu nedenle mekanikçilerinin değiştirileceğini kaydeden Sofuoğlu, "Yenilerinin daha iyi olacağını umut ediyorum. Onlarla da bu yarışta tanışacağım" şeklinde konuştu.
     "Motosiklet olarak sorunum yok şu anda" diyen Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     "İnşallah bir aksilik daha yaşamazsam yeniden iddialı konuma geleceğim. Liderliği Hollanda yarışında geri alabileceğimi düşünmüyorum çünkü puan farkı çok oldu. İspanyada kaybettiğim liderliği geri alabilmek dört yarışı bulacaktır. Uzun bir sezon var önümde. Allah nasip ederse yeniden şampiyon olacağım. Hollanda yarışını kesinlikle kazanmam gerekiyor.
     Hollandada hava şartları iyi olur ve aksilik yaşamazsam hedefime ulaşacağım inşallah. Yarışı da kazanacağıma inanıyorum. Bu yarışı kazansam da liderliğe ulaşamam zaten. Çok puan farkı var ama üst sıralara tırmanırım. Hollanda yarışında yeniden toparlanacağımı düşünüyorum. İspanyada kaybettiğim 30 puanı bu şekilde toparlayacağım."
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Şampiyon, arayı kapatmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER