Şampiyonaya Fırtına Vadisinde hazırlık

Şampiyonaya Fırtına Vadisinde hazırlık -Büyükler ve Gençler Rafting Milli Takımı dünya ve Avrupa Rafting Şampiyonası hazırlıklarını yağmura rağmen Fırtına Vadisinde sürdürüyor -Milli Takım Kafile Başkanı Kanat Karamürsel:


RİZE (A.A) - Muhittin Sandıkçı - Rafting Milli Takımı Çek Cumhuriyetinde yapılacak Gençler Dünya ve Büyükler Avrupa Rafting Şampiyonasının hazırlıklarını Fırtına Vadisinde sürdürüyor.
     Rizenin Ardeşen ilçesine bağlı Fırtına Vadisinde antrenörler Erdoğan Bucan, Savaş İzmirli ve Sertan Doğan yönetiminde sürdüren milli takım sporcuları, 15 kilometrelik nehir inişlerinin ardından sprint ve slalom çalışmaları yapıyor. Kondisyon ağırlıklı çalışmalarda sporcular yağmura rağmen oldukça istekli çalışıyor. Hazırlıklar günde çift idmanla sürdürüyor.
     Milli Takım Kafile Başkanı Kanat Karamürsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, R-4 Gençler Dünya Rafting Şampiyonasının 24-28 Ağustos tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinin Usti Nad bölgesinde, R-4 ve R-6 Büyükler Avrupa Rafting Şampiyonasının 28 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Wltavou Lipno Nad nehrinde yapılacağını belirtti.
     Gençler Dünya Şampiyonasında önemli derece beklediklerini vurgulayan Karamürsel, Şampiyonaya 12 ülke katılıyor. Gençler kategorisinde dünyada önemli bir yere sahibiz. 2010 yılında dünya üçüncülüğümüz var. Gençler kategorisinde çıta yüksek olduğu için iddialı gidiyoruz. En az dünya üçüncülüğünü tekrar etmek istiyoruz dedi.
     Büyükler R-4 ve R-6 Avrupa Rafting Şampiyonasına 26 ülkenin katıldığını ifade eden Karamürsel, Raftingcilerimizden ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını bekliyoruz. Çocuklarımız zaten o hırsa sahip, onlara inanıyoruz. Çok genç bir kadroyla gidiyoruz diye konuştu.
     Türkiyede turistik ve sportif raftingin ayrı olduğunu, bunun da işlerini zorlaştırdığını kaydeden Karamürsel, şöyle devam etti:
     Federasyona bağlı sadece sportif rafting yaptırabiliyoruz. Bildiğimiz, turistlerin indirildiği, çok konuşulan yerlerdeki rafting, turistik rafting ve sporla alakası yok. Bu da bizim yetenekli gençleri spora kazandırmamıza engel. Aynı çatı altında olsa sporunu yapan gençler, bir yandan da turistik işlerini yapabilirler. Onlara kızamıyoruz. Çünkü gençler ekmeğini bu işten çıkarıyor. Onları yaz sezonunda davet ettiğimizde Hocam bütün yıl geçimimi buradan kazandığım parayla sağlıyorum diyor. Bunun ivedilikle tek çatı altında toplanması lazım. O zaman rafting Türkiyede çığır açacak. Tabi maddi olarak desteklenmesi gerekir. Ancak bunun yanında kişisel hiçbir eksiğimiz yok. İnşallah turistik ve sportif rafting tek çatı altında toplanıp, rafting federasyonu özerk olduğunda başarı olacaktır.
    
     -Fırtına Vadisi Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacak uygunlukta-
    
     Milli takım antrenörü Erdoğan Bucan, şampiyonaya Fırtına Vadisinde hazırlanmayı uygun bulduklarını belirterek, Fırtına Vadisi parkur olarak son derece iyi. Teknik ve fizik olarak iyi hazırlanabileceğimiz bir su var. O nedenle iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Fırtına vadisi dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak uygunlukta sahip. Bu anlamda biz kendimizi sorgulamalıyız. Dünya şampiyonasını şehir ve ülke olarak kaldırabilir miyiz- Bir çok ülke gezdik. Fırtına Vadisinin fazlası var eksiği yok dedi.
     Milli takım aday kadrosunun 17 kişi olduğunu ifade eden Bucan, Üç ekipten oluşuyor kadromuz. Kamp süremiz ülkemiz koşullarından kaynaklı kısıtlı oluyor. Sıkıştırılmış bir kamp programı yapıyoruz. Kısa zaman içerisinde teknik ve kondisyon ağırlıklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sporcuların son halini burada göreceğiz. Yurt dışına çıktığımız zaman ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, yüzümüzün akıyla gidip dönmek istiyoruz diye konuştu.
     Büyükler R-6 takım kaptanı Ahmet Avcı, takım olarak iyi olduklarını ifade ederek, Bir aydır iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Hocalarımızın sayesinde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Yağmur, çamur her türlü ortamda çalışıyoruz. Çek Cumhuriyetindeki şampiyonada ilk üçe girebilmek ve Türk halkını en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız şeklinde konuştu.
     Büyükler R-4 takım kaptanı Alper Salim Aksoy ise Türk halkının dualarını beklediklerini vurgulayarak, iyi bir derece ile Türkiyeyi temsil edip dönmek istediklerini belirtti.
     Gençler R-4 takım kaptanı Oğuzhan Ateş, zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, dünya şampiyonasında derece yapmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Şampiyonaya Fırtına Vadisinde hazırlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER