Şampiyonluk kupasını temsilen anıt dikmek istiyorlar

Şampiyonluk kupasını temsilen anıt dikmek istiyorlar -Eski Trabzonsporlu futbolcu Serdar Balinin 2010-2011 Süper Lig şampiyonunun Trabzonspor olduğunu öne sürerek, kente şampiyonluk kupasını temsilen anıt yapılması için Trabzon Beledi


TRABZON (A.A) - Zafer Sel - Eski Trabzonsporlu futbolcu Serdar Balinin 2010-2011 Süper Lig şampiyonunun Trabzonspor olduğunu öne sürerek, kente şampiyonluk kupasını temsilen anıt yapılması için Trabzon Belediyesine verdiği dilekçe Kültür ve Sanat Kurulunda değerlendirmeye alındı.
     Kurulun değerlendirmesini ileteceği Belediye Meclisinin olumlu karar vermesi halinde kentte uygun bir yere Şampiyonluk Anıtı dikilecek.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Meclisine, Trabzon halkından çok çeşitli dilekçeler geldiğini ifade ederek, Özellikle kasım ve aralık ayında bu dilekçelerin yoğunluğu arttı. Dilekçelerden bazıları 2010-2011 yılı Süper Lig şampiyonluğunda Trabzonsporun hakkının yendiği yönünde dedi.
     Trabzonsporluların, şampiyonlukta hakkın ve hukukun teslimi yönünde istekleri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, Dilekçelerde Trabzonsporluların, hak ve adalet arayışının sürdüğünü tüm Türkiye kamuyu, dünya futbol sevenleri ile paylaşmak için böylesi bir anıtın, bir şampiyonluk simgesinin şehirde uygun bir yere dikilmesini talep ettiklerini gördük diye konuştu.
     Trabzonun barışın, kültürün, sanatın, kardeşliğin ve sporun kenti olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Halkın alanlarına, halkın meydanlarına, Trabzon kentine herhangi bir anıtın, bir simgenin ancak yönetmeliklerde belirtildiği şekliyle yapılması lazım. Onun için dilekçeler Kültür ve Sanat Kuruluna havale edildi. Kurul değerlendirme yaptıktan sonra Belediye Meclisinin Kültür Sanat Komisyonu bunu inceleyerek kendi görüşleri ile Belediye Meclisine iletilecek. Daha sonra nihai karar verilecek.
     Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Yönetim Kuruluna da bu konudaki görüşlerini yazılı olarak sorduklarını belirterek, O görüşlerin de toparlanması sonrasında önümüzdeki ay içerisinde Kültür ve Sanat Kurulunun değerlendirmesinin Belediye Meclisimizin gündemine gelmesini bekliyoruz. Trabzon halkı, ortak vicdanın, hakkın ve adaletin gerektiği yolda yürümeye devam edecektir dedi.
     Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, anıtın nerede ve nasıl yapılacağı konusunda, halkın istekleri ve alternatiflerin, sanat kurulları tarafından değerlendirileceğini ve sonrasında karar verileceğini de kaydetti.
    
     -Şike anıtı değil, mücadele anıtı olacak-
    
     Eski Trabzonsporlu futbolcu Serdar Bali ise anıt yapılması için belediyeye sunduğu dilekçeden sonra Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve meclis üyelerinin çok olumlu yaklaşım sergilediğini ifade etti.
     Bali, yapılması planlanan anıtın şike anıtı olmayacağını belirterek, İnsanlar şike anıtı diye düşünüyorlar ama böyle bir şey olmaz. Benim gönlümde mücadele anıtı geçiyor. Güçlüye karşı ezilenlerin verdiği mücadelenin anıtı olacak, bir simge olacak diye konuştu.
     Başvurundan sonra olumlu tepkiler aldığını da vurgulayan Bali, şöyle devam etti:
     Şehir olarak anıt düşüncesine sahip çıkıldı, çok mutluyum bu konuda. Daha önce de başvurular olmuş. Herkesten Allah razı olsun. Şehrin görülebilecek bir yerine kurulmalı anıt. Herkes bu anıtı görmeli ve ziyaret etmeli. Anıt yapılması düşüncesi gayet olumlu yolda. Burada belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Trabzonspor da işin içine girer. Trabzonsporun ismini kullanmak için izni alınması lazım.
     Anıt yapılması noktasında Trabzon Belediyesi, Trabzonspor, sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve tüm Trabzonsporluların bir araya gelmesi gerektiğini de vurgulayan Bali, Herkesin bir araya gelmesiyle çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak dedi.
     Bali, anıtın yapılması noktasında şimdiden birçok Trabzonsporlunun yardım yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Şampiyonluk kupasını temsilen anıt dikmek istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER