Samsunda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor

Samsunda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri -Etkinlikler kapsamında yarın dragon bot yarışları düzenlenecek


SAMSUN (A.A) - Samsunda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, yarın dragon bot yarışları yapılacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonlar sorumlusu Murat Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kentte çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade ederek, dragon bot yarışlarının da bunlardan birisi olduğunu söyledi.
     Samsunda bu yıl ilk kez düzenlenecek olan dragon bot yarışlarına yoğun bir katılım olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:
     Yarışlara geniş bir katılımın olması bizi çok mutlu ediyor. Yarın başlayacak müsabakalarda 50 takım mücadele edecek. Bu organizasyonun ilimizde gerçekleştirilecek olmasındaki en büyük etken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçtır. Bakan Kılıç, 19 Mayıs şehri olan Samsunda 19 Mayısın coşkulu bir şekilde kutlanması için çok büyük destek verdi. Dragon bot yarışları bu kutlamaların biri olarak karşımıza çıkacak.
     Turan, yarın saat 10:00da İç Liman Sahasında gerçekleştirilecek etkinliğin şenlik havasında gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
     Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilecek diğer etkinliklerle ilgili de bilgi veren Turan, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında kentte, araba yarışları, konserler gibi toplam 17 faaliyet olacak. Kutlamalar dolu dolu geçecek. Kutlamalara destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altınsoy ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Dragon bot yarışları organizatörü Volkan Altunpala ise dragon bot yarışlarının Türkiyede en hızlı gelişen takım sporlarından biri olduğunu belirtti.
     Samsunun su sporlarına uygun bir kent olduğunu ifade eden Altunpala, kentte su sporları faaliyetlerinin artırılması için dragon bot yarışlarının önemli bir başlangıç olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.
     (MNL-İSM)
<< Önceki Haber Samsunda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER