Samsunda 8. etap makine ekipman desteklemesi

Samsunda 8. etap makine ekipman desteklemesi tamamlandı


SAMSUN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 8. etap makine ekipman desteklemesinin tamamlandığı bildirildi.
     Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptığı açıklamada, 6 yıldır uygulanmakta olan KKYDP programına hem çiftçilerin hem de yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Amaçlarının tarımsal faaliyetlerin gelişmesi olduğunu belirten Güven, şunları kaydetti:
     KKYDP makine ekipman destekleme programıyla amacımız, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamaktır. Ayrıca zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmektir. KKYDP kapsamında 2012 yılı 8.etapta Samsunda hibe sözleşmesi imzalamaya davet edilen 335 yatırımcıdan 312isi satın alma işlemleri gerçekleştirmiş olup 1 milyon 510 bin 639 lira hibe desteği sağlanmıştır.
     Güven, Samsunun Türkiyede en çok desteklenen iller arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsunda 8. etap makine ekipman desteklemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER