Samsunda kentsel dönüşüme başlandı

Samsunda kentsel dönüşüme başlandı -Vali Aksoy: Samsun kentsel dönüşümde öncü kentlerden birisi olacak


SAMSUN (A.A) - Kentsel dönüşüm kapsamında 33 ilde başlatılan çalışmalar kapsamında Samsunun Canik ilçesinde de bina yıkımına başlandı.
     Proje kapsamında yıkım için Yeni Mahalle Hurdacılar Sitesinde tören düzenlendi. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Cengiz Makas, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve diğer davetliler katıldı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Esenler Havaalanı Mahallesinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Başlıyor programından telekonferans sistemiyle bağlandığı programda, Vali Aksoy konuşma yaptı.
     Aksoy, başlayan yıkım işlemiyle 600 konutun yıkılacağını, bundan sonra Samsunda kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam edeceğini söyledi.
     Samsunda yaşanan sel felaketinin ardından Başbakan Erdoğanın gösterdiği ilgiye Samsunlular adına teşekkür eden Aksoy, Bugün burada başlatılmış olan bu projeyle ve daha sonraki süreçte yine kentsel dönüşüm kapsamında 6306 sayılı yasa kapsamında yapılacak çalışmalarla Samsun kentsel dönüşümde öncü kentlerden birisi olacak. Bugün bizlere bu fırsatı verdiğiniz için size Samsun adına teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.
     Yeni Mahallede 93 bin metrekare alanda bulunan kamu binalarının yıkımına iş makineleriyle başlandı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda kentsel dönüşüme başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER