Samsundaki şiddetli yağış

Samsundaki şiddetli yağış -Heyelan nedeniyle yolu ulaşıma kapanan merkeze bağlı Elmaçukuru köyünde, rahatsızlanan kanser hastası bir kişi, bölgeye ulaşan ekipler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi (Fotoğraflı-Görün


SAMSUN (A.A) - Samsundaki şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelandan dolayı yolu ulaşıma kapanan merkeze bağlı Elmaçukuru köyünde, rahatsızlanan kanser hastası
     bir kişi, bölgeye ulaşan ekipler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.
     Samsun Off-Road Kulübü Arama Kurtarma Ekibi Amiri Erten Özgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Samsun İl Afet Müdürlüğü ekipleriyle heyelanların yaşandığı Elmaçukuru köyüne ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yollarda da heyelanların oluştuğunu anlatan Özgen, Bir diyaliz hastasının mahsur kaldığı bilgisine ulaştık. Oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz yol açmaya çalışıyor. Daha ileride de mahsur kalan insanların olduğu bilgisi ulaştı, diyaliz hastasını UMKEye teslim ettikten sonra ilerideki görev yerimize gideceğiz dedi.
     Köy girişinde evi bulunan Şevki Kara ise heyelan olup olmadığını kontrol ettiği sırada aniden gelen suyun altında kaldığını anlattı.
     Suyla birlikte gelen ağaç parçalarının üstüne geldiğini ifade eden Kara, Çamurda kaldım, sonra çıktım. Sabaha kadar uyumadık. Gece ikiden itibaren yağmur yağıyor. Akşam da yağdı, uyumadık diye konuştu.
    
     -Kanser hastası sağlık kontrolünden geçirildi-
    
     Köyün girişine kadar gelen ekipler, burada gırtlak kanseri olduğu öğrenilen Hüseyin Günerin (52) evine ulaştı.
     Kan şekeri düşen ve elektrik olmadığı için evin tavanına asılan mama tüpünden beslenen Güner, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Samsun Off-Road Kulübü aracıyla köye yakın bir alanda bekletilen Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne ait ambulansa getirildi.
     Burada sağlık kontrolünden geçirilen Güner tekrar evine götürüldü
     Ekipler, aynı köyde bulunan diyaliz hastası olduğu öğrenilen Muhammet Tomarın evine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsundaki şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER