Samsun basınının 3. sayfa kararı

Samsun basınının 3. sayfa kararı -Uzman Psikolog ve Emniyet Müdürü Yardımcısı, uygulama hakkında basın mensuplarına bilgi verdi


SAMSUN (A.A) - Samsunda basının cinayet, taciz, tecavüz ve trafik kazası gibi üçüncü sayfa haberlerini yayımlamama kararı alması üzerine, Uzman Psikolog Saime Çağlı ve Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Yılmaz basın temsilcilerine 3. sayfa haberlerine yönelik bilgi verdi.
     Çağlı, Samsun Öğretmenevinde düzenlenen programda, 3. sayfa haberlerinin kaldırılmasının iyi bir gelişme olduğunu söyledi.
     Bir çok insanın 3. sayfa haberler neticesinde mağdur olduğunu savunan Çağlı, olayın mağduru olan kişinin basında yer aldıktan sonra ciddi anlamda mağdur edildiğini belirtti.
     Bu mağduriyetin önlenmesi noktasında iyi bir başlangıç yapıldığını aktaran Çağlı, şunları kaydetti:
     Mağdurun basında isminin geçmesi, fotoğraflarının yer alması özellikle çocukları incitiyor. Günümüzde internet haberciliği de yaygın istediğiniz zaman aynı haberi okuyabiliyorsunuz. Olay bitti diye bir şey yok. Mağdur çocuk hayatı boyunca internet sitesinden olayı görecek. Her türlü mağdur oldukları açık.
     Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz ise gerek küçük yaşlarda olan cinsel istismar noktasında, hem de kadına yönelik şiddet konularıyla alakalı özel birimler oluşturduklarını açıkladı.
     Kadına yönelik şiddet noktasında özellikle kadın personelin mağdurlar ile bire bir irtibat halinde olduğunu aktaran Yılmaz, Yani istediği anda 24 saat içinde ulaşabilecekleri direk telefonları ve o anki mağduriyetlerini giderecek yönlendirmeleri yapacak bir kadın memurumuz var dedi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Samsun basınının 3. sayfa kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER