Samsun Müftülüğü fidye vererek Irak'tan insan kurtarmış

Samsun Müftülüğü fidye vererek Irak'tan insan kurtarmış

Samsun'da 10 bine yakın mülteci bulunduğunu belirten Samsun Müftüsü Hayretten Öztürk, Samsunluları bu kimselerin sorunları ile ilgilenmeye çağırdı. Müftülük olarak ellerinden geldiği kadar mültecilerle ilgilendiklerini anlatan Öztürk, "Bir kardeşimizin kızı orada kalmıştı. Fidye vererek onu getirdik buraya." diye konuştu, fidyeyi kime verdiklerini ise açıklamadı. Yine Öztürk, Samsun'da bir çocuğun soğuktan donarak öldüğünü belirterek, bundan herkesin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Samsun Müftülüğü tarafından Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda 'Kur'an ziyafeti' programı düzenlendi. İsmail Coşar, İlhan Tok gibi tanınmış karilerin sunduğu Kur'an ziyafetinden önce konuşan Müftü Öztürk, programa katılanlara teşekkür etti. Müftülüğün hizmetlerini anlatan Öztürk, din hizmeti vermenin yanı sıra vatandaşın her türlü sorunu ile ilgilendiklerini aktardı. Sokak çocukları, uyuşturucu ve mültecilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Öztürk, "Sokaklarda yatan çocuklarımız var. Gecenin 12.00'sinde, 01.00'inde sokaklardayız, banklarda yatan çocukları görüyoruz. Onlarla ilgileniyoruz, caddelerde sokaklarda damarlarına enjektörle esrar zerkeden gençlerimiz var. Onlara el uzattık. Hep birlikte onları bu durumdan kurtarmalıyız ayrıca bonzai ve buna benzer uyuşturucu kullanan gençlerle ilgileniyoruz." dedi.

"SAMSUN'DA BİR ÇOCUK SOĞUKTAN ÖLDÜ"

Samsun'da, ülkelerindeki savaştan kaçarak gelen savaşın çocukları olduğuna vurgu yapan Öztürk, "Bu şehirde bodrum katlarında yaşıyorlar. Samsun'da 10 bine yakın sığınmacı var. Bundan 20-25 gün önce bir çocuk soğuktan öldü bu şehirde. İbn-i Hazım der ki 'eğer bir şehirde bir insan açlıktan ölürse bütün şehir halkı onun katilidir' diyor. Bu insanlarla ilgilenmek bizim asli görevimizdir." diye konuştu. 2011 yılında da Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 2,5 aylık Kübra bebek açlıktan ölmüştü.

Gelen mültecilere sağlıktan gıdaya her türlü yardımı yaptıklarını anlatan Öztürk, "Bir başka kardeşimizin kızı kalmıştı orada, fidye karşılığında onu getirdik buraya." diyerek mülteciler için yaptıkları çalışmalara dikkat çekti. Müftü Öztürk, Irak'tan getirdikleri kimse için fidyeyi kimlere verdiklerini ise açıklamadı.


CİHAN
<< Önceki Haber Samsun Müftülüğü fidye vererek Irak'tan insan kurtarmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER