Sanatçı Neşet Ertaşın posterleri, Kapadokya semalarında

Sanatçı Neşet Ertaşın posterleri, Kapadokya semalarında -Kapadokya bölgesindeki bir balon firması, Neşet Ertaşın türküleri eşliğinde üzerinde Ertaşın fotoğraflarının ve türkü sözlerinin bulunduğu dev posterleri Kapadokya semalarında uç


NEVŞEHİR (A.A) - Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesindeki bir balon firması, Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaşın sevilen türküleri eşliğinde üzerinde Ertaşın fotoğraflarının ve türkü sözlerinin bulunduğu dev posterleri, Kapadokya semalarında uçurdu.
     Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren Uluer Group Anatolian Ballons firması, önceki gün Kırşehirde toprağa verilen sanatçı Neşet Ertaşın anısına hazırlattığı ve üzerinde Ertaşın fotoğrafları ile Datlı gonuş dinlesinler sözünü, gören seyreylesin yüzünü, zaten halk biliyor senin özünü, Yalan dünyadan bir Neşet Ertaş geçti, Güle güle Neşet Baba, toprağın bol olsun ve Ağla sazım, ağlanacak zamandır yazılı dev posterleri 15 balonun sepetine astı.
     Neşet Ertaş posterlerinin bulunduğu balonlar güneşin doğuşu ile birlikte Göreme beldesinden Kapadokya semalarına havalanırken, kalkış yapılan alanda da hoparlörlerden Neşet Ertaşın sevilen türküleri yankılandı.
     Çoğunluğu yabancı turistlerden oluşan balonlardakilerin, organizasyon karşısında şaşkınlık yaşadıkları gözlendi.
     Neşet Ertaşın posterinin bulunduğu bir balonda uçuş yapan Muhammet Bilgin, Neşet Ertaşın yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, Sol yanımız çökük kaldı. Bozkırın tezenesini kaybettik. Bozlaklar yetim kaldı dedi.
     Uluer Group Genel Müdürü Mahmut Uluer ise unutulmaya yüz tutan Anadolu kültürünü yeniden şahlandırarak gerek sanatı, gerekse kişiliği ile tüm kesimlerin saygısını kazanan halk ozanı Neşet Ertaşın kendi tabiriyle yalan dünyadan göçüp gitmesinin tüm Anadoluyu kasvetli bir mateme bürüdüğünü kaydetti.
     Ertaşın manevi şahsiyetinin Anadoluda belki de asırlarca ayakta kalacağını, türkülerinin dilden dile ulaşacağını vurgulayan Uluer, Ertaş, halkının gönlünde kurduğu tahtta ebediyen kalacak ve asla unutulmayacak. Yeni nesiller, onun eşsiz eserleri ve bıraktığı kültürel zenginlikten yararlanarak kendilerini geliştirecek, onun ışığında ilerleyeceklerdir. Anadoludan çıkıp dünyaya adını duyuran Neşet Ertaşı saygıyla anıyor, kendisine rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum ifadesini kullandı.
     Neşet Ertaş posterlerinin bulunduğu sıcak hava balonları, yaklaşık 1,5 saat boyunca Kapadokya semalarında uçuş gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın posterleri, Kapadokya semalarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER