Sanayi üretimi verileri

Sanayi üretimi verileri -BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez: Ekonomideki dalgalanma, sanayide ciddi bir yorgunluk yaratıyor


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, aralık ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin, Ekonomideki dalgalanma, sanayide ciddi bir yorgunluk yaratıyor dedi.
     Sönmez, yazılı açıklamasında, aralık ayı sanayi üretiminin beklentilerin ötesinde düşük geldiğini kaydetti.
     Aralık ayında sanayi üretimine ilişkin tahminlerin çok az bir artış yönünde olduğunu belirten Sönmez, Oysa sanayi üretimi yüzde 3,8 geriledi. Böylece yılın son çeyreğinde üretim artışı yüzde 0,6 oldu. Yılın genelinde ortalama sanayi üretimi artışı yüzde 2,3 olarak gerçekleşti. Bu da Türkiye ekonomisinin 2012 yılında revize edilerek, yüzde 3e çekilen resmi tahminin altında, yüzde 2,7 civarında büyüdüğünün işareti açıklamasını yaptı.
     Yıl genelinde sanayi üretimindeki dalgalanmaya bakınca, istikrarsız bir tablo gördüklerini dile getiren Sönmez, Özellikle yılın son iki çeyreğinde dalgalanma aralığı arttı. Temmuz ayından itibaren bir arttı, bir daraldı. Ekonomideki bu dalgalanma, sanayide ciddi bir yorgunluk yaratıyor. Son dört ayda, vergi artışı beklentisiyle üretimde gaza basan tütün sektörünün etkisi olmasa, sanayi üretimi daha düşük seviyelere gelirdi. 2012de iç talep ekonomiye katkı yapmadı. İhracatın katkısı da yılın sonuna doğru düşüşe geçti ifadelerini kullandı.
     Sönmez, 2013 yılının en önemli meselesinin iç ve dış talebin birlikte katkı yaptığı, dengeli bir büyüme ivmesi yakalamak olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Sanayi üretimi verileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER