Sanayi üretimindeki artış

Sanayi üretimindeki artış -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: -"(Sanayi üretim endeksi verileri) 2013 yılı büyüme hedefine bu koşullarda ulaşılamayacağından endişe duymaktayız"


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı mart ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerine ilişkin, "2013 yılı büyüme hedefine, bu koşullarda ulaşılamayacağından endişe duymaktayız" dedi.
     Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hem kapasite hem de sanayideki gelişme hızının, ekonominin yukarı yönde hareketliliğinin göstergesi olduğunu anlatarak, "Ancak 2013 yılı büyüme hedefine bu koşullarda ulaşılamayacağından endişe duymaktayız" ifadesini kullandı.
     Zeytinoğlu, bankaların, kredi faizlerini revize etmek isteyen işletmelerden kredi kapatma komisyonu almalarının, faizlerde istenen indirime engel olarak gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Bankalar bu yaklaşımlarını maliyetlerine bağlıyorlar ama aslında mevduat vadelerinin kredi vadelerinden kısalığı bankaların argümanlarını da ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda KSO olarak gerekli girişimlerde de bulunduk. Ekonomi Bakanımızın bizi haklı bulan açıklamalarını da memnuniyetle karşılıyoruz. Umarız Merkez Bankasının faiz indirimleri, ekonominin canlanmasında büyük etkisi olan kredi faizlerine yansır."
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sanayi üretimindeki artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER