Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Vakıf Haftası etkinlikleri


ŞANLIURFA (A.A) - Vakıf Haftası Şanlıurfada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Celalettin Güvenç, Vakıf Haftası dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Bu yıl "Vakıf medeniyeti ve şehir" temasıyla kutlanan hafta dolayısıyla Vali Güvençi ziyaret eden heyet, bölgede yapılan çalışmalar ve kutlama haftasına ilişkin bilgi verdi.
     Vali Güvenç, Şanlıurfanın vakıflar bakımından zengin bir şehir olduğuna dikkat çekerek, kentteki vakıf eserlerini sivil toplumun da desteğiyle restore edip ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.
     Vakıf eserlerinin toplumun önemli zenginlikleri olduğunu kaydeden Vali Güvenç, "Bu eserleri, vakfeden büyüklerimize rahmet diliyorum. Bu vakıf eserlerine sahip çıkan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve Bölge Müdürlüğüne bu işe gönül veren tüm çalışanlarımıza tebriklerimi iletiyor, haftalarını içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
    
     -Belediyeden denk bütçe
    
     Şanlıurfa Belediyesi, geçen ay bütçesinin denk gerçekleştiği bildirdi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, belediyenin geçen ayı kapsayan gelir, personel giderleri, mal ve hizmet alımları, yatırım harcamaları, kamulaştırma giderlerini gösteren faaliyet raporu belirlendi.
     Söz konusu aya ait İller Bankası, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar, sermaye gelirleri ile vergi ve harç gelirlerinin yer aldığı raporda kurumun toplam 18 milyon 902 bin 952 lira gelir elde ettiği belirtildi.
     Raporda açıklanan gelire karşılık aynı dönemde giderlerin denk olarak gerçekleştiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER