Şanlıurfa atlı cirit oyunlarına ev sahipliği

Şanlıurfa atlı cirit oyunlarına ev sahipliği yaptı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada düzenlenen atlı cirit oyunları sona erdi.
     Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce (GSİM) Yeni Hal Pazarı civarında oluşturulan sahada 3 gün devam eden oyunlar sonucunda Uşak 1 Eylül Atlı Cirit Takımı birinci oldu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Asya ve Anadoluda yüz yıllardır oynanan oyuna ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Şanlıurfalıların organizasyona ilgi gösterdiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
     Kentimizde ulusal birçok müsabakanın yapılabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda son olarak atlı cirit oyunlarına ev sahipliği yaptık. 3 gün boyunca devam eden müsabakalarda, yaklaşık 100 sporcu ve 40 atın katılımıyla gerçekleşti. Oyunlarda, Uşak 1 Eylül Atlı Cirit Takımı birinci oldu. Bu tür organizasyonların sayısını yeni spor salonumuzun yapılmasıyla daha da artıracağız. Yaklaşık 5 ay sonra tamamlanacak salonumuzla birlikte sportif anlamda aktivite sayımızı artıracağız. Dolayısıyla bu tür organizasyonlarla da şehrimizin bütçesine daha fazla ekonomik katkı sağlamayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfa atlı cirit oyunlarına ev sahipliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER