Şanlıurfa Yarı Maratonu ve 10K Koşusu

Şanlıurfa Yarı Maratonu ve 10K Koşusu -Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışlara yerli ve yabancı 390 sporcu katıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada bu yıl ikincisi düzenlenen Yarı Maraton ve 10K Koşusuna, yerli ve yabancı 390 sporcu katıldı.
     Yurt içi ve yurt dışından çeşitli yaş gruplarından sporcuların katıldığı yarış öncesi, Atatürk Spor Salonu önünde toplananlar, müzik eşliğinde bir süre ısınma hareketleri yaptı.
     Daha sonra Vali Celalettin Güvençin startını verdiği ve Atatürk Bulvarından başlayan 10K koşusu Karaköprü Belediyesinin önünde, Yarı Maraton ise aynı istikametteki Kızlar köyü girişinde son buldu. Koşuyu, kaldırımlardan izleyen vatandaşlar ise alkış ve tezahüratlarıyla sporculara destek verdi.
     Yarışlar sonunda, Yarı Maraton erkekler kategorisinde Ali Haydar Tekgöz, Faslı Khalid Azzoloadnie ve Mehmet Akkoyun, kadınlarda ise Senem Çağlar, Süheyla Adıyaman ve Yasemin Can ilk 3 sırayı aldı.
     10K Koşusunda erkekler kategorisinde, Orhan Avcı, Muhammet Uğur Çakır ile İsa Özçelik, kadınlarda ise Nursel Yıldız, Narin Sağlam ve Damla Ağıt ilk 3te yer aldı.
     10K Koşusuna katılan Vali Celalettin Güvenç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yurt içi ve yurt dışından gelip Şanlıurfada yarışan tüm sporcuları tebrik etti. Vali Güvenç, 2013 yılında daha çok sporcunun katılımıyla maraton yapılmasının planlandığını, finalin Göbeklitepe ören yerinde yapılabileceğini ifade etti.
     Konuşmanın ardından sporculara, madalya ve kupalarını Vali Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız verdi.
     Vali Güvenç, ayrıca yarışmaya Trabzondan katılan ve kategorisinde dünya 6ncılığı bulunan zihinsel engelli Emrah Öztürke de altın ve para ödülü verdi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Şanlıurfa Yarı Maratonu ve 10K Koşusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER