Sarıkamışa uluslararası kızak pisti

Sarıkamışa uluslararası kızak pisti -Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Özer ile Uluslararası Kızak Federasyonu Teknik Komite Üyesi Ploner ve Kars Valisi Tepe, Bayraktepe Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu (Fotoğraflı-


KARS (A.A) - Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer ile Uluslararası Kızak Federasyonu Teknik Komite Üyesi Jusef Ploner ve Kars Valisi Eyüp Tepe, yapılması planlanan uluslararası kızak pisti için Bayraktepe Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.
     Vali Tepe ve Ploner ile Bayraktepe Kayak Merkezini inceleyen Özer, kızak pistinin yerini tespit etmek için geldiklerini, buraya uluslararası yarışmaların da yapılabileceği bir pist yapacaklarını söyledi.
     Kızak pisti için uygun görülen alanlarda proje çizimine başladıklarını ifade eden Özer, "Önümüzdeki kış mevsimine yetiştirmeyi düşündüğümüz projeyle Karsın bölgenin kızak sporunda pilot şehir olmasını sağlayacağız" dedi.
     Ploner de Sarıkamışta 3 gün süreyle etüt çalışması yapacaklarını belirtti.
     Vali Tepe ise Türkiyenin ilk kızak pistini Sarıkamışa kazandırmak için çalışma başlattıklarını vurgulayarak, "Kızak pisti için Jusef Ploner bizim önerdiğimiz yerlerde çalışma yapacak. Teknik anlamda uygun görülen yere Türkiyenin ilk kızak pistini inşa edeceğiz" diye konuştu,
     Sarıkamışın kış sporları açısından çok önemli bir yer olduğunu dile getiren Tepe, şunları kaydetti:
     "Yapılacak kızak pisti projesiyle uluslararası şampiyonaların buraya gelmesini sağlayacağız. Sarıkamışın bir kış sporları merkezi olması anlamında, Türk toplumundaki farkındalığın sağlanmasında bu pistin önemli olduğunu düşünüyorum. Ümit ederiz ki burada ilerleyen süreç içerisinde Türkiye ve dünya şampiyonları çıkartırız. Hedefimiz önümüzdeki kış sezonuna bu pisti yetiştirmek."
     Daha sonra Özer, Ploner ve beraberindekiler 1. etap pistler bölgesinde çalışma başlattı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Sarıkamışa uluslararası kızak pisti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER