Sarıkamıştaki şap karantinası

Sarıkamıştaki şap karantinası


KARS (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Yalçın, hastalığın görüldüğü köylerde hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını ve aşılama çalışması başlatacaklarını bildirdi.
     Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Yağbasan, Çamyazı, Beşyol, Güllüce köylerinde şap hastalığına rastlandığını anımsattı.
     Hastalık çıkan yerlerde karantina uygulamasının başladığını ve köylerden numuneler alındığını belirten Yalçın, "Hastalığın görüldüğü köylerde hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Alınan numuneler neticesinde hangi tip şap hastalığı olduğu belirlendikten sonra aşılama çalışması başlatılacak" dedi.
     Ekiplerin karantinaya alınan köylerde vatandaşları bilgilendirdiğini ifade eden Yalçın, telef olan hayvanların uygun yerlere gömülmesi için çalışması başlattıklarını dile getirdi.
     Yağbasan köyü Muhtarı Cumali Kahraman da yaklaşık 10 gündür şap nedeniyle hayvanların telef olduğunu anlatarak, "Köylü çok mağdur ve perişan. Önceden devlet burusella ve şap aşısını yapıyordu, iki senedir bunu kaldırdı. Milletin alım gücü yok, hayvan para etmiyor, saman, yem pahalı. Devletin bir çözüm getirmesi lazım, millete bir yardım etmesi lazım" diye konuştu.
     Köylülerden Afif Bakırhan da bir hafta içinde 25 hayvanının telef olduğunu ifade ederek, "Ben devletten yardım bekliyorum, zararımın karşılanmasını istiyorum" dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Sarıkamıştaki şap karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER