Sarıkamış Harekatı Şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı Şehitleri anılıyor -Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Subaşı: Kaynak Yayladaki şehitlik yanına kurulan çadırlarda izcilerimiz eksi 45 derecede kalacaklar


ERZURUM (A.A) - Erzurumda 98 yıl önce gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı sırasında şehit olanlar düzenlenen etkinliklerle anılıyor.
     Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Valiliği tarafından organize edilen Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Güneş İlköğretim Okulu önündeki Erzurumun Kahraman Çocukları Anıtı önünde tören düzenlendi.
     Türkiye İzciler Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, burada yaptığı konuşmada, Lübnandan gelen bir ekibin de aralarında bulunduğu 500 kişilik gurupla bu etkinliği tamamlayacaklarını söyledi.
     Subaşı, Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma programının bu yıl 8incisini düzenlediklerini, izcilerin Sarıkamış Harekatında olduğu gibi faaliyetlerine başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     O dönemlerde askerlere çocukların gıda taşımasını konu alan rölyefin önünde geçişleriyle ilgi hadise canlandırılıyor. Burada yapılan programın ardından Gaziler köyüne hareket edilecek. Orada kurulan karargahta çocuklarımız kalacaklar. Bu akşam Sarıkamış Şehitleri için mevlit okutulacak. Yarın da izcilerimiz büyük bir kısmı Kaynak Yayladaki şehitliklere çıkacaklar. Orada kurulan çadırlarda eksi 45 dereceye varan soğuklarda, çadırlarda kalacaklar. Dedelerinin yaşadığı zorlukları orada yaşayacaklar. Burada 2 gün kaldıktan sonra Gaziler köyüne dönerek buradaki törene katılacaklar. Bu törende ordumuzun Gaziler köyüne girişi ve Türk Bayrağı bulunamayınca alay sancağının ezan okunan caminin minaresine çekilmesi canlandırılacak.
     Lübnandan gelen izci grubu lideri Wissou Hajjov da Lübnandan 27 kişilik ekiple geldiklerini vurgulayarak, Türk kardeşlerimizle bu duyguyu paylaşmak istedik. Bu bizim Erzurumdaki 2inci kampımız. Buraya Türk şehit kardeşlerimizi anmak için geldik. Bu yıl Çanakkale kampına katıldık. İnşallah Lübnan ve Türk kardeşliği devam eder. Siz bize gelirsiniz biz de sizin ülkenize geliriz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Sarıkamış Harekatı şehitlerini anmak için yola çıkan 500 kişilik ekip, otobüslerle Erzurumun Narman ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Harekatı Şehitleri anılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER