Saruhanlıda anaokulu velilerine eğitim

Saruhanlıda anaokulu velilerine eğitim


MANİSA (A.A) - Saruhanlıda, Cumhuriyet İlkokulu anasınıfında eğitim gören öğrencilerin velileri, anne-baba tutumları konusunda bilgilendirildi.
     Okulun rehber öğretmeni Ümit Uğurlu, seminere katılan velilere aşırı baskıcı ve otoriter, aşırı koruyucu, mükemmeliyetçi, dengesiz ve kararsız, ilgisiz ve duyarsız tutum konu başlıkları altında eğitim verdi.
     Anne babaların çocuktan her zaman en iyisini beklediklerini, kendi gerçekleştiremedikleri yaşantıları çocuklarının gerçekleştirmesini istediklerini, ancak bunun yanlış bir tutum olduğunu ifade eden Uğurlu, şunları söyledi:
     Çocuğunuzun başarılarını övün fakat aşırıya kaçmayın. Merakını gidermek için yeterli kapasiteye sahip olduğu konusunda çocuğu teşvik edin. Çocuğunuzun eğitiminde öyle bir çizgide durun ki, çocuğunuz hem her an sizi yanında hissederek destek bulsun, hem de sizi hiç görmeyerek kendini özgür hissetsin. Çocuğunuzun gelişimine göre yerine getirilmesi gereken davranışların çocuğunuz tarafından gerçekleştirilmesine izin verin.
     Etkinlikte, anasınıfında stajyer olarak eğitim gören Saruhanlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, anne ve babaların çocuklara karşı tutumlarını hazırladıkları tiyatro gösterisiyle sergiledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlıda anaokulu velilerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER