Saruhanlıda hububat ekimindeki gecikme rekolte endişesi

Saruhanlıda hububat ekimindeki gecikme rekolte endişesi yarattı


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde sonbahar yağmurlarının geç yağmasından nedeniyle hububat ekiminde yaşanan gecikme, bu durumdan rekoltenin olumsuz etkinlenmesi endişesi doğurdu.
     Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonbahar yağışlarının gecikmesi nedeniyle çiftçilerin hububat ekimini zamanında yapamadığını belirtti.
     Bölgenin yaklaşık 7 aydır yağış almadığına işaret eden Okur, şunları kaydetti:
     Hububat üreticileri uzun süredir yağmasını bekliyor. Arpa ve buğday ekmeden önce, arazinin bir miktar su görmesi gerekir. Toprak nemli olursa daha kaliteli ürün yetişir. Eğer yağmur yağmadan ekim yapılırsa iyi verim alınmaz. Bu bakımdan ilçemizdeki üreticiler arazilerini hazırlayıp, tohumu ekmek için günlerce yağmur yağmasını bekledi. Yağmur yağdı, ama geç yağdı. Ekim zamanı bir ay gecikti. Buğday zamanında ekilirse iyi mahsul verir. İlçemizde buğday ekim zamanı geçeli bir ay oldu. Üreticilerin yüzde 70i hala ürününü ekemedi. Haziran ayında yapılacak hasat sezonunda kimse bol mahsul beklemesin. Hububat üreticilerini kötü bir sezon bekliyor.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlıda hububat ekimindeki gecikme rekolte endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER