Saruhanlıda okul kantinlerine sağlıklı yiyecek uyarısı

Saruhanlıda okul kantinlerine sağlıklı yiyecek uyarısı


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Özer, okul çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinde okul kantinlerinde görevli personelin büyük rol oynadığını belirtti.
     Dr. Özer, ilçedeki okul kantinlerinde görev yapan personele yönelik düzenlenen, yeterli ve Dengeli Beslenme konulu seminerde yaptığı konuşmada beslenmenin sağlığın temeli olduğunu, doğru beslenmenin obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp ve kanser hastalıklarından korunmak açısından çok önemli olduğunu belirtti.
     Özer, şu bilgileri verdi:
     Çocuklarımızın sağlıklı büyüyebilmeleri için anne ve babalar kadar okul kantinlerinde görev yapan personele de büyük görevler düşüyor. Onların sattığı ürünlerin çocuklarımızda olumlu ve olumsuz etkiler yapabilir. Bunun için kantincilerin işyerlerinde temiz, güvenli ve sağlıklı besinlere yer vermelerini öneriyoruz.
     Kantin işletmecileri, taze meyve, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, süt, ayran, kefir, tam buğday unundan yapılan ekmek, tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurtlu çorba gibi ambalajlı olmayan, ev yapımı çorbalar satabilirler.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Saruhanlıda okul kantinlerine sağlıklı yiyecek uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER