SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Başka ülkelerde günü kurtarabilmek bile sevinç konusu olurken, bizler Başbakanımızın açıkladığı 2023 vizyonuna ilişkin hedeflere yürüyoruz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başka ülkelerde günü kurtarabilmek bile sevinç konusu olurken, bizler Başbakanımızın açıkladığı 2023 vizyonuna ilişkin hedeflere yürüyoruz dedi.
     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşinin SATSOda kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladığı toplantıda konuşan Kösemusul, devletin ekonomi politikaları ve mevzuatları kurumsallaştıkça, taşlar yerine oturdukça gelinen her aşamanın eğitimini vermek ve güncel değişimleri eş zamanlı takip etmek istediklerini söyledi.
     Kösemusul, 2012ye sağlıklı büyüme ve diyalog, daha fazla diyalog parolasıyla girdiklerini belirterek, Bugüne kadar bunun hep faydasını gördük. Sakarya, KOBİ ve büyük sanayi kuruluşları açısından 2011de ihracatta ilk 10 il arasında yer almıştır. Hedefimiz, 2023te ilk 5 il arasına girmektir. Değişimin takipçisi olursak kazanacağız. Kendimizi İstanbul-Ankara arasına sıkışmış değil, konumunu değerlendirmiş ve Karadenizden dünyaya açılmış bir Sakaryaya hazırlamalıyız şeklinde konuştu.
     Fitch Ratingsin Türkiyenin kredi notunu BBden BBBye yükselttiğini hatırlatan Kösemusul, kararın özünün Türkiyenin dünyada güvenilir yatırım yapılabilen ülke olduğu gösterdiğini vurguladı.
     Başka ülkelerde günü kurtarabilmek bile sevinç konusu olurken, bizler Başbakanımızın açıkladığı 2023 vizyonuna ilişkin hedeflere yürüyoruz diyen Kösemusul, Türkiye, 2010 ve 2011deki yüksek oranlı büyümelerin ardından 2012de yumuşak iniş pozisyonundadır. 2015e kadar yüzde 4-5 aralığında kalması beklenen büyüme, Avrupanın içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında oldukça önemli ve başarılı olarak değerlendirilmektedir ifadelerini kullandı.
    
     -Otomotiv Şehri Sakarya çalışmaları ile kapılarımızı dünyaya açacağız-
    
     Orta vadeli programın ihracata yönelik hedefleri ve geleceğe yönelik öngörüleri netleştirdiğine dikkati çeken Kösemusul, yenilikçi fikirler ve Ar-Geye dayalı üretim süreçlerinin desteklenmesi, Girdi Tedarik Stratejisine (GİTES) yönelik eylemlerin hayata geçirilmesi, ihracatta pazar çeşitliliğinin artırılması çalışmalarının vizyon çalışmaları için altyapı oluşturduğunu kaydetti.
     Kösemusul, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) projelerini takdirle karşıladığını, TİMin yaptığı çalışmalarla 2023 hedefinde büyük payları olacağına inandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün de açıkladığı gibi otomotiv sektörü gayri safi yurt içi hasıla, ihracat, istihdam, dışa açıklık ve makro ekonomik büyüklük açısından Türkiye için en önemli rolü oynamaktadır. İnanıyoruz ki Otomotiv Şehri Sakarya çalışmaları ile kapılarımızı dünyaya açacağız. Bu programın gerçekleşmesi için SATSO olarak üyelerimiz için SAİGEP Projesi uyguluyoruz. Makine ve metal imalatçıları sektöründeki firmaları düzenli ihracatçılar haline getirmek ve böylece Sakaryanın ihracatını geliştirmek adına yürüttüğümüz çalışmalardan sonra diğer sektörlere yönelik de proje yürütülecektir.
     Üretim anlayışımızı hibe, destek, teşvik programıyla buluşturarak daha da büyüyeceğiz. TİMin de konuyla ilgili çalışmaları olduğunu, TİMin katkılarıyla Otomotiv Ar-Ge Projesi Pazarı ve Tasarım Yarışması yapıldığını biliyorum. Çalışmaları yakından takip ederken, bu yönde birlikte bir çalışma yapma arzusunu da buradan dile getirmek istiyorum.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER