SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi

SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi -Toplantıda Avrupada süren ekonomik kriz ve Türkiyenin ekonomik performansı ele alındı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenen Ekonomi Zirvesinde Avrupada süren ekonomik kriz ve Türkiyenin ekonomik performansı ele alındı.
     Sakarya Üniversitesi Sanayi İşbirliği Topluluğunca (SAÜSİ) SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Ekonomi Zirvesine Finansbank ve Albaraka Türkün üst yöneticileri (CEO) Dr. Ömer A. Aras ve Fahrettin Yahşi katıldı.
     Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, yaptığı konuşmada, başarının sırrının ekonomik ortamları iyi değerlendirmek, fırsatları yakalamak ve aksiyon yaratmak olduğunu belirterek, yönetici ve lider olmak isteyenlerin değişen ekonomik göstergeleri iyi okuması gerektiğini bildirdi.
     Liderliğin en basit kuralının sektörde takip edilmek olduğunu kaydeden Aras, Finans sektöründe lider olmanın temel kurallarının başında gelirlerin giderlerden daha hızlı büyümesi, elde edilen karların mutlaka alınan riskle orantılı büyümesi ve giderlerin daima kontrol edilmesi gerekiyor diye konuştu.
     İkinci oturumda konuşan Albaraka Türk Üst Yöneticisi Fahrettin Yahşi ise Amerikada başlayan ve Avrupada devam eden ekonomik krizin dünyadaki ve Türkiyedeki yansımalarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.
     Küresel krizde en önemli otoriteyi Merkez Bankasının gösterdiğini anlatan Yahşi, Merkez Bankası, ekonomik toparlanmada izlediği proaktif politikayla çok etkili bir tutum sergilemiştir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜde Ekonomi Zirvesi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER