Savaşın öksüz bıraktığı çocuklar

Savaşın öksüz bıraktığı çocuklar -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak ailesiyle Türkiyeye sığınan Suriyeli Ahmet Serhan, yolda karşılaştığı anne ve babasını kaybeden 6 çocuğu da beraberinde getirdi -Çocukları ailesinin parçası olarak gö


HATAY (A.A) - Cem Genco - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak ailesiyle Türkiyeye sığınan Suriyeli Ahmet Serhan, yolda karşılaştığı anne ve babasını kaybeden 6 çocuğu da beraberinde getirdi.
     Suriyenin İdlip kentine bağlı Cebel-i Zaviye kasabasına Esed güçlerinin düzenlediği havan, top atışları ve yoğun çatışmalarda evleri yıkılan Suriyeliler hayatlarını kurtarabilmek için Türkiyeye sığınıyor.
     Yaşanan çatışmalar sonucu kasabadaki evi top atışlarıyla yıkılan Suriyeli Ahmet Serhan (39) da ailesi ve komşularıyla Türkiyeye geldi.
     Serhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin her bir yanında çatışmalar sürdüğü için sığınacak bir yer bulamadıklarını, bu nedenle güvenli ülke olan Türkiyeye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi.
     Olaylarda çok sayıda yakının hayatını kaybettiğini, çoğunun da evinin yıkıldığını anlatan Serhan, Esed güçleri tarafından kasabamız vurulmaya başladıktan sonra neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Yüzlerce insan hayatını ve evlerini kaybetmeye başladı. Ben de çok zor şartlar altında eşimi, 2 çocuğumu ve birkaç yakınımı alarak kasabayı terk ettim ve Türkiyeye gelmeye çalıştım dedi.
     Serhan, yolda gelirken bazı çocuklarla karşılaştığını belirterek, anne ve babaları öldükleri için çaresiz durumda olan çocukları çatışmanın ortasında bırakmak istemediğini söyledi.
     Yaşları 5 ile 15 arasında değişen 6 çocuğu yanına alarak Türkiyeye getirdiğini anlatan Serhan, Hiç kimsesi kalmayan bu çocukları ölüme terk edemezdim dedi.
     Türkiyeye pasaportla girdiğini, Reyhanlıda akrabası ve komşularıyla kiraladıkları iki odalı evde kaldıklarını belirten Serhan, burada bakımını üstlendikleri 6 çocuğun kendisinin ve akrabalarının çocuklarıyla adeta kardeş gibi olduğunu anlattı.
     Serhan, anne ve babalarını kaybeden çocukların, yaşadıklarını hatırladıkça ağladıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Savaşın öksüz bıraktığı çocuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER