Saynur Gelendost, Bodrumda mezarı başında anıldı

Saynur Gelendost, Bodrumda mezarı başında anıldı -2003 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren çevreci Gelendost, mezarı başında anıldı


MUĞLA (A.A) - 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Çevreci Anne olarak da tanınan Saynur Gelendost, Bodrum Gümbet Türbe mezarlığındaki kabri başında anıldı.
     Anma törenine Gelendostun oğlu Serhat Gelendost, Bodrum Mavi Yol Bileşeni üyeleri ve az sayıda arkadaşı katıldı.
     Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gelendostun arkadaşı çevreci Reşat Uygun, Saynur Gelendostun ölümünün onuncu yılında mezarı başında olduklarını, Gelendostu kalplerinde yaşattıklarını söyledi.
     Saynur Gelendostun anılarının, yaşamının, eylemlerinin yer aldığı belgesel içerikli bir kitap hazırladıklarını bildiren Uygun, kitabı gelecek yıl yayınlamaya çalışacaklarını kaydetti.
     Mavi Yol Girişimi sözcüsü Filiz Dizdar da genç neslin çevre değerlerine daha fazla destek olup sahip çıkmasını beklediklerini ifade ederek, Saynur Gelendostun çevre bilinci içinde yaptığı eylemler bugün daha iyi anlaşılıyor. Her üç kişiden birinin kansere yakalanması çevre değerlerinin önemini ortaya koyuyor dedi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Saynur Gelendost, Bodrumda mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER