SDÜde hidrojen laboratuvarı kurulacak

SDÜde hidrojen laboratuvarı kurulacak


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlunun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızdan üniversitesine hidrojen laboratuvarı kurulması yönünde söz aldığı bildirildi.
     SDÜden yapılan yazılı açıklamada, İbicioğlu ile Yıldızın Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezinde (UNIDO-ICHET) bulunan hidrojen enerjisi üretim laboratuvarı ile yakıt pili üretim ve test laboratuvarlarının SDÜye devredilmesi konusunda görüşme yaptıkları belirtildi.
     Görüşmenin olumlu geçtiğini vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Görüşmede Bakan Yıldız sadece hidrojen enerji üretim laboratuvarı değil, uluslararası çapta daha büyük projelerin SDÜye kazandırılması için de destek olacaklarını söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesine kazandırılacak Ar-Ge laboratuvarı ile nano-teknolojiyi kullanarak gerçekleştirilecek hidrojen enerjisi üretimi, depolanması ve yakıt pillerinde kullanılması teknolojilerin de yerli, katma değeri yüksek olması sağlanacak. Laboratuvarlarda düşük maliyetli ve yüksek verimli hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi ve bu alanda yatırım yapmayı planlayan sanayicilerin ihtiyaç duyacakları Ar-Ge çalışmalarının yerine getirilmesi planlanıyor."
     ABD, İngiltere, Almanya, Kanada, Güney Kore ve Çin başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede hidrojen ekonomisine geçiş çalışmalarına başlandığı dile getiren açıklamada, "Bundan dolayı hidrojen teknolojileri projelerinin SDÜde başlatılacak olması, ulusal hidrojen teknolojileri yol haritasının oluşturulmasında SDÜnün önemli bir yere sahip olmasına yol açacak. Laboratuvarın maliyeti 8 milyon lira olacak" ifadesi kullanıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜde hidrojen laboratuvarı kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER