SDÜ, sanayi sorunlarına yönelik en çok

SDÜ, sanayi sorunlarına yönelik en çok proje üreten üniversite oldu -SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu: SDÜ, üniversite olarak projeler konusunda rüşdünü ispatlamıştır


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) sanayi sorunlarına yönelik en çok proje üreten üniversite olduğu bildirildi.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAKın Türkiyede bilimsel çalışmalara destek veren önemli kuruluşların başında geldiğini söyledi.
     TÜBİTAKın akademisyenleri değişik şekilde bilimsel projeler anlamında desteklediğini dile getiren İbicioğlu, bu yıl ilk kez Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından Yurt İçi-Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı yürütüldüğünü belirtti.
     İbicioğlu, bu kapsamda üniversitelerin doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji, tıbbi bilimler, tarımsal bilimler ile ilgili bölümlerin birinde öğrenim gören ve son sınıfa geçmiş lisans öğrencilerinin bir sanayi-sektör kuruluşunun sorununu çözmeyi hedefleyen araştırma konusuna sahip bitirme tezi için hazırladıkları araştırma projesinin desteklenmesine başlanıldığını kaydetti.
     Üniversite-sanayi işbirliğine yönelik projelerin artırılmasınını amaçlayan projelerin sonuçlarının TÜBİTAK tarafından ilan edildiğini bildiren İbicioğlu, SDÜnün tüm üniversiteler arasında 29 proje ile birinci olduğunu vurguladı.
     İbicioğlu, SDÜ, üniversite olarak projeler konusunda rüşdünü ispatlamıştır. TÜBİTAKtan destek alan üniversiteler arasında hep ön sıralarda yer aldık. TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci projelerinin yanı sıra diğer bazı proje kalemlerinde de SDÜ ilk sıradadır dedi.
     İbicioğlu, 15 Ocakta yapılan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun 25. toplantısında 2012 yılı üniversiteler bilimsel performans raporuna göre tüm proje kalemlerindeki kazanılma sayısında SDÜnün ilk 7 içerisinde yer aldığını ifade ederek, Bunun yanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik indeksine göre SDÜ tüm üniversiteler içinde 16ıncı sırada yer aldı. Bu başarıda rektörlüğümüzdeki birimlerimizin yönlendirme ve desteği yanında asıl başarı akademisyenlerindir. Başarıların devamı için rektörlük olarak desteklerimiz sürecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber SDÜ, sanayi sorunlarına yönelik en çok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER