SDÜ 1. Akademik İngilizce Konuşma Yarışması

SDÜ 1. Akademik İngilizce Konuşma Yarışması -SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu: -Akademisyenler yüksek özgüvenle ürettikleri çalışmalarını uluslararası çevrelere yabancı bir dilde aktarabilirler


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Akademik İngilizce Konuşma Topluluğu tarafından 1. Akademik İngilizce Konuşma Yarışması düzenlendi.
     Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, İngilizce konuşmanın önemli olduğunu ancak İngilizce bilenlerin ana dillerini de iyi şekilde konuşmaları gerektiğini söyledi.
     SDÜ bünyesinde gerçekleştirilen akademik İngilizce konuşma çalıştaylarını önemsediklerini ve her zaman desteklediklerini belirten İbicioğlu, Akademisyenler yüksek özgüvenle ürettikleri çalışmalarını uluslararası çevrelere yabancı bir dilde aktarabilirler. SDÜnün başarılı alanlarından birisi de yabancı dillerdeki mükemmeliyetçiliğidir. Hepinizi kutluyorum ve jüri üyesi olarak burada bulunmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum dedi.
     Akademik İngilizce Çalıştay Topluluğu Başkanı ve yarışma organizatörü Doç. Dr. Sulhattin Yaşar ise akademisyenlerin üretken insanlar olduğunu ve ürettiklerini satmaları gerektiğine işaret ederek, Ürettiklerimizin sosyal katkısı vardır. Şu an dünyada İngilizce dilinde anlaşabiliyoruz, belki 25 yıl sonra Türkçe dilinde anlaşacağız. Bunun işaretlerini şimdiden görebiliyoruz. Türkçe Olimpiyatları bunu doğrulamaktadır diye konuştu.
     Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya 17 anabilim dalından katılan akademik personel, beş dakikalık konuşmalarını gerçekleştirdi. Jüri üyelerinin puanlamaları, SDÜ istatistik uzmanları tarafından analiz edildi.
     Yarışmada, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin 86,4 puanla birinci, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğlem Ureyen Kaya 86 puanla ikinci, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münire Çakır 81,2 puanla üçüncü oldu.
     Yarışma, plaket ve sertifikaların dağıtımı ile sona erdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber SDÜ 1. Akademik İngilizce Konuşma Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER