Şehidin Hayali gerçek oldu

Şehidin Hayali gerçek oldu -Hatayda 6 ay önce teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarımın, ismini Hayal koymayı arzuladığı kızı, dünyaya gözlerini açtı -Şehidin eşi Neslihan Tarım: Eşimin ş


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Hatayda 6 ay önce teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarımın, ismini Hayal koymayı arzuladığı kızı, dünyaya geldi.
     Hatayın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu beldesi yakınlarındaki Amanos Dağlarında Mayıs ayında terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Tarımın kızı, Altınova Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı.
     Şehit Teğmen Ahmet Tarım, yaklaşık 5 yıl önce Antalyada arkadaşını ziyaret için gittiği hastanede bulduğu cüzdanın sahibi Neslihan Tarım ile hayatını birleştirdikten 10 ay sonra şehit oldu. 4 aylık hamileyken eşinin şehadet haberini alan eşi Neslihan Tarım, Altınova Hastanesinde dünyaya getirdiği kız çocuğuna, eşinin şehit olduğu operasyona gitmeden önce istediği Hayal ismini verdi.
     Anne Neslihan Tarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit eşinin bir kız çocuğu sahibi olmanın en büyük hayali olduğunu söyledi.
     Eşiyle tesadüf eseri kaybettiği cüzdanı sayesinde hastanede tanıştıklarını anlatan Tarım, Veznede cüzdanımı kaybetmiştim. O cüzdanı da Ahmet buldu. Beni aradı ve bulduğu cüzdanımı getirdi. O şekilde tanıştık ve görüşmeye başladık. Tanıştığımızda okulu yeni bitirmiş ve sınavlara hazırlanıyordu. Daha sonra asker oldu ve biz de evlendik ifadelerini kullandı.
     Evlendikten sonra eşinin görevi gereği Hataya taşındıklarını dile getiren Tarım, evliliklerinin büyük bölümünü de burada geçirdiklerini kaydetti.
    
     -Eşim bebeğimize Hayalim derdi-
    
     Hamileliğinin 4. ayında eşinin şehit düştüğünü aktaran acılı eş Neslihan Tarım, hamileliğinin büyük kısmında da zorluklar yaşadığını aktardı.
     Tarım, Çok zor bir 6 ay geçirdim. Ama karnımdayken bile bana güç verdi. Eşimin şehit olduğunu öğrendiğimde yıkıldım ama bebeğimiz karnımdayken bile bana güç verdi. Şimdi de öyle. Bana çok büyük moral veriyor gerçekten şeklinde konuştu.
     Neslihan Tarım, eşinin hayal ettiği kız çocuğunu dünyaya getirdiğini belirterek, şunları söyledi:
     Çok özel bir bebek benim için. İsmini de Hayal koydum. Eşimle evlenmeden önce hep bir kız çocuğu hayal ederdik. O zamanlar da hep Belinay ismi vermeyi düşünüyorduk. Ama eşimin son görevine gittiği sabah kahvaltı yaparken, kızımızın ismi Hayal olsun dedi. Ben de doğar doğmaz bu ismini verdim. O sabah gitmeden önce Hayal ismini verdi ve geri dönmedi zaten. Bu bebek bana güç verdi. Benim için en önemli olan şey de bu. Bana güç ve mutluluk kazandırdı. İyi ki dünyaya geldi.
    
     -Hayal gibi bir evlilik-
    
     Şehit eşi Ahmet Tarımın askerlik görevi boyunca kaymakamlık sınavlarına hazırlandığına işaret eden Tarım, kızının da babası gibi kaymakam olmasını istediğini ifade etti.
     Eşimin bir hayali vardı ve ben de onun hayalini kızımın ismine verdim diyen Tarım, Çok isim düşünüldü ama eşimin son isteği Hayal, hepsinden daha güzel oldu ve ben de çocuğuma bu ismini verdim dedi.
     Ahmet Tarım ile kısa süren bir evlilik yaşadıklarına dikkati çeken Tarım, 10 ay süren evliliklerinin kendileri için rüya gibi geçtiğini belirtti.
     Hayal gibi bir evlilik yaşadıklarını anlatan Tarım, 10 ay gibi kısa bir sürede çok mutlu olduk. Mutluluğumuzun ardından da bebeğimiz oldu. Bebeğimiz, babasını hep bir hayal gibi hatırlayacak diye konuştu.
     Eşinin kızlarının güçlü bir insan olmasını istediğini vurgulayan Tarım, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Ahmet hep kızımızın çok güçlü olmasını isterdi. Ben de öyle olduğuna inanıyorum. Elimi tutunca o kadar mutlu oluyorum ki. Bana çok farklı duygular yaşatıyor. 10 günlük olmasına rağmen elimi tutup bana güç veriyor.
     Ahmet, evliliğimiz sırasında da kaymakam olmak için sınavlara hazırlanıyordu. Askerlik sırasında sürekli sınavlara hazırlık yapardı. Kızımızın da kaymakam ya da vali olmasını çok istiyordu. Ben de o nedenle kızımızın vali ya da kaymakam olmasını istiyorum. İnşallah babasının hayallerini yaşar. Babasının istediği gibi kaymakam olur inşallah.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Şehidin Hayali gerçek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER