Şehirlerarası otobüs şoförlerine trafik eğitimi

Şehirlerarası otobüs şoförlerine trafik eğitimi


KONYA (A.A) - Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Konya Otogar Müdürlüğü koordinesinde, şehirlerarası otobüs firmalarında çalışan şoförlere trafik eğitimi veriliyor.
     Selçuklu Belediyesi Nikah Salonunda 3 gün sürecek eğitimlerin ilk gününde, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Muzaffer Bıyık, Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, Garajlar Şube Müdürü Ömer Lütfü Ersöz ve Metro Turizm Genel Müdürü Ahmet Yılmaz da salonda hazır bulunurken, 30 otobüs şoförü eğitime tabi tutuldu.
     Eğitim öncesinde konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, Konya Trafik Platformu toplantıları için hazırladıkları röportajlardan oluşan VTRlerde, ağır taşıt ve uzun yol şoförlerinin yanlışlarını ve eksikliklerini gördüklerini, bu nedenle de otobüs şoförlerine eğitim verme gereği doğduğunu söyledi.
     Özek, Otobüs şoförlerini profesyonel sürücüler olarak gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Profesyonellerin bile hata yaptığı bir trafik ortamında diğer sürücülerin kaza yapması kaçınılmaz olacaktır. Bizler trafik kazalarını, bu kazalar sonucu gerçekleşen yaralanma ve ölümleri en aza indirmek için çalışıyoruz. Asli görevimiz denetim olmasına rağmen, eğitim faaliyetlerine de çok önem veriyoruz. Denetim olduğu kadar, eğitim ve alt yapı çalışmalarının da kazaların önlenmesi noktasında büyük önem taşıdığının bilincindeyiz.
     Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, Konya Trafik Platformu için ağır taşıt şoförleriyle yapılan röportajlardan oluşan VTR ve MOBESE kayıtlarından derlenen trafik kaza görüntülerinin de izletilmesiyle ilk gün eğitimi tamamlandı.
     Eğitimlerin 3 gün boyunca diğer şoför gruplarına yönelik olarak devam edeceği bildirildi.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Şehirlerarası otobüs şoförlerine trafik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER