Şehit astsubayın adı camide yaşayacak

Şehit astsubayın adı camide yaşayacak -Taşköprüde hayırseverlerin desteğiyle yapılan Şehit Astsubay Hüseyin Ateş Camisi törenle ibadete açıldı


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü ilçesinde, hayırseverlerin desteğiyle yapılan Şehit Astsubay Hüseyin Ateş Camisi törenle ibadete açıldı.
     Pulcular Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin öncülüğünde hayırsever vatandaşların yardımıyla 2008de temeli atılan caminin ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen tören mevlit okunmasıyla başladı.
     Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı konuşmada, Türkiyenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu süreçten geçildiğini, terör sorununun halen devam ettiğini söyledi.
     Hayırseverlerin desteğiyle yapılan camiye şehit Astsubay Ateşin adının verilmesinin anlamlı olduğunu belirten Arslan, Bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanmasını sağlamak ve ezanlarımızın semalarımızdan dinmemesi temel ilkemiz olmalıdır. Bizleri bir araya getiren bu unsurlar çok önemli dedi.
     Pulcular Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tuncel de inşaatın 3,5 yılda tamamlandığını, yönetim kurulu olarak aldıkları kararla 2007de Şırnakta terörle mücadele sırasında şehit olan Astsubay Hüseyin Ateşin adını camiye verdiklerini kaydetti.
     Şehit babası Metin Ateş de terör örgütünün hain emellerine asla ulaşamayacağını dile getirerek, Bayrağımız asla inmeyecek, ezan susmayacaktır, herkes bunu böyle bilsin. Biz kendi canımızı da her zaman ortaya koymaya hazırız diye konuştu.
     Açılışın ardından ikramda bulunulan törene, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tuncay Özbek ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Şehit astsubayın adı camide yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER