Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı -Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir memleketi Kahramanmaraşta toprağa verildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir memleketi Kahramanmaraşta toprağa verildi.
     Şehit Piyade Uzman Çavuş İşbilirin cenazesi, Diyarbakırda düzenlenen törenin ardından helikopterle Kahramanmaraşa getirildi. Şehit İşbilirin cenazesi ilk olarak Piri Reis Mahallesindeki ağabeyi Mehmet İşbilirin evine getirildi. Burada anne Zeynep İşbilir oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra merkeze bağlı Saygılı köyüne götürüldü.
     Köy meydanında düzenlenen törende şehit İşbilirin öz geçmişi okundu. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Muhammet Gevher, şehitliğin yüksek bir mertebe olduğunu belirterek, şehidin yakınlarına sabır diledi.
     Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş İşbilirin cenazesi askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra köy mezarlığında toprağa verildi.
    
     -Çocuğu ve eşini ağabeyine emanet etmiş-
    
     Burada da anne Zeynep İşbilir oğlunun tabutuna son kez sarılarak, Oğlum senin yerine beni koysunlar. Sana kurban olurum. Sana nasıl kıydılar dedi.
     Şehidin eşi Zübeyde İşbilir ise metanetini korumaya çalıştı. Zübeyde İşbilir eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.
     Bu arada şehidin ağabeyi Mehmet İşbilir, yaptığı konuşmada, Kardeşim bir gün önce kızı Azra ile telefonla görüştü. Kızı kendisine Baba seni çok özledim artık gel dedi. Kardeşim de Kızım az kaldı geleceğim. Ben de sizi çok özledim dedi. Bana da Ağabey görevdeyiz. Bana bir şey olursa çocuğum ve eşim sana emanet dedi. Gerçekten çok üzgünüz büyük bir acı yaşadık. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın diye konuştu.
     Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile diğer ilgiler katıldı.
     Piyade Uzman Çavuş İşbilir, dün akşam saatlerinde Şırnakın Beytüşşebap ilçesi Kerkur Tepe mevkisinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanmış, askeri helikopterle götürüldüğü Şırnak Askeri Hastanesinde şehit düşmüştü.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şehit uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER