Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Tuncelide askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir, Afyonkarahisarın Köprülü köyünde toprağa verildi -Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı E


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tuncelide askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir, Afyonkarahisarın Köprülü köyünde toprağa verildi.
     Şehit Demirin naaşı Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına bağlı askeri hava alanından alınarak merkeze bağlı Köprülü köyündeki baba evine getirildi. Burada anne Neslihan ve baba İbrahim Demir, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.
     Şehit Demirin cenazesi daha sonra Köprülü köyü meydanına getirildi. Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baba İbrahim Demire ve yakınlarına başsağlığı diledi.
     Şehidin babası Demir, Bakan Eroğluna, Bunların hepsi kınalı kuzu. Her gün şehit var. İnşallah son olur. Bir oğlum daha var, ben de varım. Oğlum gazi olduktan iki gün sonra şehit oldu. İnşallah son bulur. Vatan sağ olsun dedi.
     Daha sonra şehit Demirin cenazesi Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kayanın kıldırdığı cenaze namazının ardından Köprülü Köy Mezarlığında toprağa verildi.
     Törene, şehidin babası İbrahim Demir, kardeşi Fatih Demir (16) ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç ile askeri ve sivil erkan katıldı.
     Törene katılanlar, tekbir getirerek şehitler ölmez, vatan bölünmez şeklinde slogan attı.
     Öte yandan, tören öncesi Afyonkarahisarda görev yapan basın mensupları, terör örgütünü ön plana çıkartacak haber yapmak istemediklerini belirterek, bu tür haberlerde ilkeli yayın yapacaklarını dile getirdiler. Basın mensupları terörü protesto amacıyla kamera ve fotoğraf makinelerini şehidin babasının beklediği yere kısa süreli bıraktı.
    
     -Şehit Demir, 4 gün önce terörist saldırıdan yaralı kurtulmuştu-
    
     Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir, 22 Eylülde Tunceli Şehit Mehmet Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda hafif şekilde yaralanmış, tedavi için Elazığ Asker Hastanesine götürülürken Tuncelide dün teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.
     Şehit Demirin askerliğinin bitmesine 1,5 ay kaldığı ve nişanlısıyla askerlik dönüşü evlilik planı yaptığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ekip-Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER