Şeker

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Yılmaz, AK Parti Tokat İl Başkanı Eroğlunu ziyaret etti


TOKAT (A.A) - Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz ile sendika üyeleri, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlunu ziyaret etti.
     AK Parti Tokat İl Başkanlığındaki ziyarette konuşan Yılmaz, şeker sanayi endüstrisinin kadro sıkıntısı yaşadığını belirtti. Şeker sanayisinin özeleştirme kapsamında olduğunu ifade eden Yılmaz, Özelleştirme kapsamına alındığı 2000 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesinde memur, sözleşmeli ve işçi olmak üzere 30 bin 612 personel çalışmaktaydı, 2012 yılında bu sayı yaklaşık yüzde 56.6 oranında azalarak 14 bin 60 kişiye kadar düştü ifadelerini kullandı.
     Şeker fabrikasının yaşadığı personel sıkıntısına rağmen üretime devam ettiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
     Ülkemizde şeker üretimi alanında personel yetiştirecek bir kurum bulunmadığından üretim aşamasında yer alabilecek nitelikli personel ancak şeker sanayi bünyesinde yetiştirilebilmektedir. Bu bağlamda, 25 şeker fabrikamızda işletme üretim, bakım, onarım ve enerji faaliyetlerinin ekonomik olarak devam ettirilebilmesi için gerekli nitelikli elemanların temini öncelikle fabrikamızda yıllardır geçici statüde kampanya ve mevsimlik işçi olarak çalışan ve alanında yetişmiş yeterli teknik bilgiye sahip personelin kadroya alınmasıyla sağlanmalıdır. Kadro sorununun çözüme kavuşturulması için gerekli yardımlarınızı bekliyoruz.
     Eroğlu da Yılmazın ilettiği sorunları teşkilat olarak gerekli yerlere bildireceklerini ifade ederek, Nihai karar ilgili bakanlıklarındır. Paylaştığınız durumu gerekli yerlerle paylaşacağız dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER