Selçukluda bio poşet ve bez torba

Selçukluda bio poşet ve bez torba uygulaması -Uygulamanın çeşitli alış veriş merkezleri önünde düzenlenen tanıtım programlarına Dr. Saraç katıldı


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi tarafından bio poşet ve bez torba uygulamasının tanıtım programları devam ediyor.
     Belediye tarafından çeşitli alış veriş merkezleri önünde düzenlenen programlara bu hafta sonu Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç katıldı.
     Saraç, buradaki konuşmasında, Sağlık sadece insanların kişisel olarak kendilerine iyi bakmaları değildir. Soluduğumuz hava, yürüdüğümüz toprak ve yer altı sularımız sağlığımızı yakından etkilemekle beraber, en az bizim kadar gelecek nesillerimize de fayda veya zarar vermektedir dedi.
     Selçuklu Belediyesince uygulamaya konulan bio poşet ve bez torba uygulaması ile insanların daha çok çevre bilincine sahip olduklarını belirten Saraç, şunları kaydetti:
     Bir naylon poşet, denizde 400 yıl, karada ise bin yıla yakın zamanda yok olmakta. Naylon poşetler, yer altı sularına zarar vermekte. 10-15 dakikalık süre için kullandığımız naylon poşetlerin yerine bez torbaları tercih edelim. Sağlık, sadece kişisel bakım değildir. Soluduğumuz kirli hava, toprağın kirliliği, sulardaki ağır metaller sağlıklı yaşama zarar vermektedir. Selçuklu Belediyesince bu konuda güzel bir adım atıldı. Lütfen bu uygulamayı destekleyelim. Çevre ve doğaya önem veren, korunması için büyük çaba gösteren Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Selçukluda bio poşet ve bez torba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER