Selimiye Camisi çevresindeki peyzaj çalışması

Selimiye Camisi çevresindeki peyzaj çalışması -Vali Hasan Duruer: -Selimiye çevresine 3 bin 600 adet gül diktik, burayı bir gül bahçesi, bir çiçek bahçesi haline getireceğiz (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Selimiye Camisi çevresine 3 bin 600 adet gül diktik, burayı bir gül bahçesi, bir çiçek bahçesi haline getireceğiz dedi.
     Vali Duruer, Selimiye Meydanında, gazetecilere yaptığı açıklamada, cami çevresinde peyzaj ve temizlik çalışması yaptıklarını söyledi.
     Duruer, şunları kaydetti:
     Bu camiyi görüntü açısından kirleten lüzumsuz şeyleri kaldırıyoruz. Bunların içinde elektrik direkleri, PTT direkleri, gelişigüzel konulmuş levhalar, gelişigüzel dikilmiş, kuruyan ve formu bozulmuş ağaçlar var. Bazı ağaçların da budaması yapıldı. Tarihi eserlerimize sahip çıkmak zorundayız. Maalesef gelişigüzel ağaç dikmeyi peyzaj zanneden bir milletiz. Dünyanın neresine giderseniz gidin hiçbir zaman tarihi eserin önünü örten ağaçlar göremezsiniz. Önlerinde bodur ağaçlar vardır.
     Selimiye Camisi çevresinde yeni bir düzenleme yapıldığını anlatan Vali Duruer, Mimar Sinan Selimiyeyi yaptıktan sonra 200 bin gül siparişi vermiş. Caminin her tarafını gül bahçesi haline getirmiş. Biz de bunu yapmaya çalışacağız. Selimiye çevresine 3 bin 600 adet gül diktik, burayı bir gül bahçesi, bir çiçek bahçesi haline getireceğiz. Gül, mimari eseri örtmez, kökü de tarihi esere zarar vermez diye konuştu.
     Edirnede ağaçlandırma çalışmalarına da önem verdiklerini bildiren Duruer, Kapıkule Sınır Kapısından Tem otoyoluna kadar alanda yaklaşık 100 bin fidan diktiklerini ifade etti.
     Bu arada Selimiye Camisi bahçesinde yapılan çalışmaları izleyen bazı vatandaşlar da düzenleme nedeniyle Vali Duruere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Selimiye Camisi çevresindeki peyzaj çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER