Seramikle gelen kültür köprüsü

Seramikle gelen kültür köprüsü -OKÜ tarafından başlatılan ve 6 ülkeden 28 öğrencinin katıldığı Seramik Efsanesi Projesi ülkeler arasında kültür diyaloğu sağlıyor -OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Efeoğlu: Şehrimizde fa


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin (OKÜ), Seramik Efsanesi Projesi, Türk ve yabancı öğrencileri buluşturarak, kültür diyaloğu sağlıyor.
     OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, üniversite amfisindeki seramik sergisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, proje sayesinde 6 ülkeden 28 öğrenciyi, Türk öğrencilerle buluşturmayı başardıklarını söyledi.
     Projenin, Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Efeoğlu, Şehrimizde farklı kültürlerden öğrencileri bir araya getirerek, kendi kültürlerinin motiflerini seramik üzerine işlemelerine imkan sunarak, adeta, seramik sayesinde kültür köprüsü kurmayı başardık dedi.
     Efeoğlu, Seramik Efsanesi Projesine Türkiye, Bulgaristan, Estonya, Slovenya, Letonya ve Polonyadan öğrenci grubunun katıldığını dile getirerek, grubun takım çalışması, oryantasyon ve şehir hakkında eğitimler aldığını kaydetti.
     Gençlerin el becerilerini geliştirerek, kendilerine ait seramik eserler ortaya çıkardığını anlatan Efeoğlu, Proje seramiklerle ilgili bir proje olmasına rağmen katılımcıların seramikle ilgili bilgileri yoktu. Burada sergilediğimiz eserler sadece birkaç günlük aldıkları eğitimler neticesinde ortaya çıktı. Çalışmaları OKÜ seramik atölyesinde gerçekleştirdik. Bunu yaparken büyük bir keyif aldıklarına şahit olduk. Çok güzel işler çıkardılar diye konuştu.
     Efeoğlu, projenin, Türk ve yabancı öğrencilerin kültürel paylaşımlarda bulunması ile daha zengin hale geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
     Farklı ülkelerden insanların kendi kültürel motiflerini seramik üzerine işlemelerini sağladık. Ayrıca Türk ve yabancı öğrencilerin kültürel paylaşımlarda bulunması projeyi daha da zengin bir hale getirdi. Yabancı öğrenciler şehrimizi ve bölgemizi tanıma fırsatı buldular. Üniversite olarak bizler de ileride gerçekleştireceğimiz projeler için bir altyapı oluşturma imkanı bulduk. Uluslararası kaynaşmanın günümüzde yüksek öğretimde inovasyon sürecine olumlu etkisi olduğu göz önüne alınarak, Osmaniye için güzel bir örnek diye değerlendirilen bu ve buna benzer proje, üniversite gençlerinin gelişimine katkıda bulunuyor. Sosyal ve kültürel projeler hazırlamaya devam edeceğiz
    
     -Proje, çok güzel ve birleştirici-
    
     Proje kapsamında Letonyadan kente gelen Anete Bertholde, farklı ülkelerden birçok arkadaş edindiğini söyledi.
     Projenin ilginç ve faydalı bir proje olduğunu kaydeden Bertholde, Burada olduğum için oldukça mutluyum. Osmaniye insanını gayet iyi buldum. Şehir diğer şehirlerden daha küçük ve geleneklerine bağlı farklı bir il. Proje çok güzel ve birleştirici. Seramik projesi farklı ülkelerden, farklı insanların bir araya gelmesini sağladı. Proje gerçekten ilginçti. Çünkü bu sanat çok popüler bir sanat. Seramik üzerinde bir şeyler yapmak istediğiniz zaman bunu başkasıyla paylaşabiliyor ve herkeste sizi anlayabiliyor. Bu sanat adeta bir iletişim aslında. Türkiyeyi, Osmaniyeyi ve bu projeyi seviyorum. Proje sayesinde Türkiyeyi tanıma fırsatı bulduk. Daha önce hiç seramiklerle uğraşmamıştım. Daha önce seramik hakkında pek çok şeyi bilmiyordum. Burası bizim için deneyim oldu. Türk öğrencilerle güzel diyaloglar kurarak, gelenekleri hakkında bilgi sahibi olduk diye konuştu.
     Bertholde, ülkesine gittiğimde Osmaniyedeki izlenimlerini tanıdığı herkese anlatacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Seramikle gelen kültür köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER