Sevgi Köprüsü Platformundan Diyarbakır Valisi Topraka

Sevgi Köprüsü Platformundan Diyarbakır Valisi Topraka ziyaret -Diyarbakır Valisi Toprak: Ne zaman güzel bir faaliyet gerçekleştirilse, insanlarımızı mutlu edecek, barışı tesis edecek bir davranış olsa şiddet yükseliyor (


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ne zaman güzel bir faaliyet gerçekleştirilse insanlarımızı mutlu edecek, barışı tesis edecek bir davranış olsa şiddet yükseliyor dedi.
     Sevgi Köprüsü Platformu üyesi 32 üniversite öğrencisi Vali Toprakı makamında ziyaret etti.
     Platform Sözcüsü Muhammed Arpacık, yaptığı konuşmada, 4 Temmuzda İstanbuldan yola çıktıklarını, Diyarbakırın ardından bölgedeki bazı il ve ilçeleri ziyaret edeceklerini söyledi.
     Arpacık, amaçlarının Sevgi Köprüsü elçileri olarak bütün zihinsel kalıpları yıkarak, insanlarla sevgi zemininde bir araya gelmek olduğunu ifade ederek, ziyaretlerinin turistik bir geziden ibaret olmadığını, bu ziyaretlerle bölge hakkındaki önyargıları kırmak istediklerini belirtti.
     Vali Toprak ise, platform üyesi gençleri Diyarbakırda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentteki vatandaşların mutlu, birlik ve beraberlik içinde olması için çalıştıklarını söyledi.
     Bu çalışmalar sürerken ideolojik yaklaşım ve tanımlamaların esas anlayışları ve birtakım güzelliklerin gelişimini engellediğine dikkati çeken Toprak, Evrensel anlamda herkesin kimliğine, durumuna, konumuna saygı göstermek noktasındayız ama bir ülkeyi vatan olma vasfına çıkaran da birlik ve beraberlik bilincidir. O da devletimizin şemsiyesidir. Vatandaşları için var olma, onları mutlu ve memnun etme devletimizin kuruluş amacıdır dedi.
     Vali Toprak, sivil toplumunun ve mesleki kuruluşların gerçek manada kendi hür iradesiyle düşünebildiğini ve hissedebildiğini ortaya koyması gerektiğini vurgulayarak, sivil toplum kuruluşlarının değer verilmesi gereken; toplumun önünde giden kuruluşlar olduğunu, bu nedenle de bazı konuları gündeme getirerek ve bu konular hakkında toplumun hassasiyeti olduğunu ortaya koyarak, devlet ve kurumların çalışmasında yol gösterici özelliğe sahip olduğunu belirtti.
     Bu konuda en büyük sıkıntının irade kaybı olduğunu ifade eden Toprak, şöyle dedi.
     İradeyi kullanma konusunda sıkıntılar var. Elbette ki bir liman arayışına girilebilir. Ama özellikle belirtmek istiyorum; ideoloji insanın gözünü kör eder. İdeolojiye saplanıp kalırsak baktığımız çerçeveyi daraltmış ve diğer görüşleri yok saymış oluruz. Örneğin buraya ziyarete gelen her bir arkadaşımızın memleketi var ve her birine ayrı ayrı saygı duyuyoruz. Ama eğer çerçeveyi dar tutarsak geniş tanımlamalardan ve değerlendirmelerden uzak kalmış oluruz.
     Bir halk kültürünün ortaya çıkması, tanımlaması önemlidir. Ama ideoloji olursa o belli bir noktadan öteye gidemiyor. Türkiye çok geniş bir aileyi içerisinde barındırıyor. Bu büyük aileyi bir arada tutabilmek için de bir devlet çatısı bu noktada gerekli oluyor. Aksi takdirde sahip olduğumuz bu birlikteliğimiz zarar görüyor. Bizim bakışımız insanidir ve kuşatıcıdır. İnsanı yüceltme anlayışı ile gidersek yanlışlara düşmeyiz; düşülen yanlışlıklar varsa da onları da ortadan kaldırırız. Toplum olarak sevmeyi ve sevebilmeyi başarabilmeliyiz. Yeni bir anayasa yapılıyor. Ancak insanların birbirine güveni olmaksızın bir şey yapılması söz konusu değil. Ne zaman güzel bir faaliyet gerçekleştirilse insanlarımızı mutlu edecek, barışı tesis edecek bir davranış olsa şiddet yükseliyor. Burada hem ekonomik, hem sosyal, hem de kültürel kalkınmayla uğraşırken şüphesiz bir de terör ve terörün getirdiği problemlerle uğraşıyoruz. Ama ortadan kalkmalıdır. Bunu uygulayanlar açısından da sürdürülebilir değildir. Net bir şekilde görüyoruz ki terör ve terörizmin sürdürülebilmesi yasa dışı bir takım gelirlerle de alakalıdır. Uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve benzeri gelirlerden elde edilen kaynaklarla terör desteklenmektedir. Bunları önlemek için yoğun olarak çalışıyoruz.
     Daha sonra platform sözcüsü Arpacık, Vali Topraka platform üyesi öğrencilerin hazırladığı bir tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Sevgi Köprüsü Platformundan Diyarbakır Valisi Topraka Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER