Seyahat yazarları ve rehberler Sakaryada buluştu

Seyahat yazarları ve rehberler Sakaryada buluştu -Ulusal televizyon ve gazetelerin seyahat yazarları ile turist rehberleri, kentin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezide bir araya geldi -Cumhurbaşkanlığı Ge


SAKARYA (A.A) - Ulusal televizyon ve gazetelerin seyahat yazarları ile turist rehberleri, Sakaryanın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezide bir araya geldi.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyinin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile işbirliğiyle düzenlenen Sakarya gezisine çok sayıda davetli katıldı.
     Sapanca ilçesindeki Natürköyde davetlileri Sakarya Valisi Mustafa Büyük, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı Ayşenur İslam, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul karşıladı.
     Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Natürköyde yöresel lezzetleri tanıma fırsatı bulan davetliler, daha sonra Sakarya Yelken Kulübüne ait yelkenliyle Sapanca Gölünde gezinti yaptı. Yelkenlinin dümenine geçen Vali Büyük, davetlilere ilçenin doğal güzelliklerini anlattı.
     Sapanca turunun ardından Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen Serdivan ilçesindeki Justinyanus Köprüsünü gezen katılımcılar, araştırmacı yazar Ali Aktaştan yapının tarihi hakkında bilgi alarak, Adapazarı ilçesindeki Poyrazlar Gölüne geçti.
     Kısa bir gezinin ardından Karasu ilçesindeki Türkiyenin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozunu ziyaret eden grup, yüzlerce bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapan longozda inceleme yaptı ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlundan bilgi aldı.
     Sonbaharın güzelliklerini bir arada barındıran longozda fotoğraf çektiren yeni evlenecek çiftle karşılaşan davetliler, damat ve gelinle bir süre sohbet ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.
     Longoz gezisinin ardından Sakarya Nehrinin Karadeniz ile buluştuğu Yenimahalleye geçen katılımcılar, teknelerle nehirde gezinti yaptı.
    
     -Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsene taziye ziyareti-
    
     Geziye katılan yazarlar ve rehberler, programın hazırlanışına destek veren, babasının vefatı nedeniyle etkinlikte yer alamayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İseni Ferizli ilçesindeki baba evinde ziyaret etti.
     İsen, Sakaryanın çok sayıda doğal güzelliğe sahip olduğunu ancak güzelliklerini yeterince tanıtamadığını belirterek, kentin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.
     Acarlar Longozunun birkaç yıl önce çamur deryası olduğunu ifade eden İsen, İşlenmemiş doğal güzelliği vardı, işledik ve insanlar gelip bu doğal güzelliğin tadını çıkarıyor dedi.
     İsen, şehrin dört bir yanında çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Mesela 4 yıl önce Taraklının üstüne ölü toprağı dökülmüştü. Binaların restorasyonu yapılmamıştı ancak şimdi yeni yeni yapılıyor. Sakaryanın 5 yıldızlı otelleri de var artık çünkü turizmdeki temel faktörlerden birisi de bu otellerdir. Bir hikaye anlatılır. Tanrı dünyayı yaratırken her yere vereceği bir güzellik sepeti vardı, o sepetin içinde her yere birer parça güzellik serpmişti.
     Tam bu sırada melekler Sakaryanın üzerinden geçerken sepeti Sakaryanın üzerine düşürdü. Tüm güzellikler Sakaryada birleşti. Bu güzelliğimizi önce Türkiye, sonra dünyayla tanıştırmamız gerekiyor. Bu, bizim görevimizdir. Sakaryada un, yağ, şeker var. Aslında helvamız da var ama bunu servis etmemiz lazım.
     Sakaryanın kültürel ve doğal zenginliklerini ortaya koyuyoruz diyen İsen, İstanbul gibi büyük bir şehrin hemen yanındaki bu güzelliklerin daha iyi değerlendirilmesini arzu ediyorum. Bu anlamda iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor ifadelerini kullandı.
    
     -Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı İslam-
    
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı İslam da gönül birlikteliğiyle yola çıktıklarını kaydederek, Gazetecilerin toplantısından sonra gurmeler toplantısı yapacağız. Daha sonra büyükelçiler toplantısı yapacağız. Orada da başka paydaşlarımız olacak. Yani yerel dinamikleri Sakaryanın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında bir araya getiriyoruz. Bu işe gönül veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
     İslam, Sakaryanın tanıtımını şehrin dinamikleriyle yaptıklarını, devletten hizmet talep etmeden başarılı olacaklarını umduğunu sözlerine ekledi.
     Gezi programına Taraf, Habertürk, Yenişafak, Star ve Zaman gazeteleri ile Turizm Aktüel, Atlas ve Aksiyon dergilerinin köşe yazarları, Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri, TRT, Cem Tv, Kanal 7 ve İz Tv ve tur operatörlerinin temsilcileri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinden (TÜRSAB) rehberler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Seyahat yazarları ve rehberler Sakaryada buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER