Seydişehirde öğrenciler aşılandı

Seydişehirde öğrenciler aşılandı -İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Harmankaya: Unutmayalım ki sadece aşı uygulayarak her yıl 40-50 bin bebeğin ölümünü birlikte önlüyoruz


KONYA (A.A) - Seydişehirdeki okullarda aşılama çalışmaları tamamlandı. Birinci sınıf ve sekizinci sınıf öğrencilere aşıları yapıldı.
     İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, yaptığı açıklamada, aşılama hizmetlerinde asıl amacın toplumda özelikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek, bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek olduğunu söyledi.
     Harmankaya, şunları kaydetti:
     1. sınıflara 4lü Karma Difteri-Asellüler-boğmaca-tetanos-inaktif Polio, kızamık-kızamıkçık-kabakulak, 8.sınıflara da Tetanos-Difteri Aşıları uygulanmıştır. Sağlık alanında kazanılmış büyük zaferler arasında çiçek hastalığının dünya üzerinden yok edilmesi, çocuk felci yapan mikrobun ülkemizin de içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü Avrupa bölgesinden yok edilmesi ve kızamık hastalığının ülkemizden yok edilme aşamasına gelinmesi vardır. Aynı başarının sorun olan diğer aşı ile korunabilir hastalıkların da kontrol altına alınması için sürdürülmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla ülkemizde okul çağı öğrencilerini aşı ile korunabilen; Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Difteri, Boğmaca, Tetanos ve Çocuk Felci hastalıklarına karşı bağışık hale getirmek amacıyla ilköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin okul aşıları Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile uygulanmaktadır.
     Anne ve babalara da seslenen Doktor Ayşegül Candan Harmankaya Sevgili Anneler, babalar; çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için rutin aşılarını yaptırmaları ve tüm aşı kampanyalarına katılmalarını bekliyoruz. Bu öğretim yılında yapılan okul aşılarında aşılarını yaptırmayan öğrencilerimizin Seydişehir Toplum Sağlığı Merkezine gelerek aşılarını yaptırmaları konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Unutmayalım ki sadece aşı uygulayarak her yıl 40-50 bin bebeğin ölümünü birlikte önlüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehirde öğrenciler aşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER